Ohlasy trenérů na utkání Bohemians - Ostrava

"Vítězství na Bohemce si ohromně vážím," cenil si důležitosti bodového zisku Miroslav Koubek.

Ohlasy trenérů na utkání Bohemians - Ostrava

Trenér Miroslav Koubek byl po utkání viditelně uvolněný, věděl, že jeho svěřenci mají za sebou úspěšně zvládnuté utkání na vršovické půdě. „Máme velkou radost. Hrálo se náročné a velmi dramatické utkaní. Abych se přiznal, tak jsme podobný herní obraz čekali. Přesně takhle se hrají zápasy v Ďolíčku, které jsou vždy vysilující. Duel přinesl velké množství osobních soubojů a bylo hodně důležité, že jsme dokázali získávat odražené míče. Klíčové bylo také uskákání centrovaných míčů ze stran, kde se domnívám, že jsme se mohli opřít o naši obrannou čtyřku, která odehrála dobré utkání,“ pochválil Koubek zaslouženě zadáky Baníku, kteří působili velmi kompaktně. Trenér Ostravy hledal i další klíčové momenty v utkání. „Dalším předpokladem úspěchu bylo, že nám středoví hráči zabojovali v druhých míčích. Tím jsme mohli být v dalších fázích nebezpeční na polovině soupeře, což se nám jednou povedlo tím způsobem, že jsme vstřelili branku. Dalším kritériem úspěšně zvládnutého zápasu byly standardní situace, které jsme až na drobné detaily zvládli ubránit,“ sdělil spokojený Koubek, který ještě jednou zopakoval důležitost bodového zisku ve Vršovicích. „Chci podotknout, že si vítězství na Bohemce ohromně vážím, protože vyhrát v Ďolíčku není vůbec jednoduché.“

Pavel Hoftych volil ve svém hodnocení velmi podobná slova. „Pro nás to bylo velmi těžké utkání. Stejně jako soupeři chyběl Martin Lukeš, tak i my jsme velmi postrádali Lukáše Hartiga, který nám chyběl především tou svou agresivitou. Velkou komplikací pak bylo brzké zranění Marka Nikla. Trošku nám to rozmělnilo plány, protože my jsme chtěli Dalibora Slezáka do zápasu poslat až na posledních pětadvacet, třicet minut, aby svou vůlí dokázal utkání vytempovat,“ řekl Pavel Hoftych, kterému plány narušil zadní stehenní sval zkušeného zadáka Bohemians.
„ Připravovali jsme se na to, že Baník bude hrát trpělivě, i na to, že to budeme mít v osobních soubojích těžké, protože stoperská dvojice Bolf, Neuwirth je velmi silná zejména v hlavičkových soubojích. První poločas jsme posbírali málo odražených balonů, přesto se hrálo vyrovnané utkání. Studenou sprchou pro nás byl inkasovaný gól, který padl, když byl Kaumfan ošetřovaný u postraní čáry,“ mohl spílat osudu lodivod domácích, který neváhal na průběh utkání zareagovat hrou na tři obránce: „ Kluci dřeli, druhou půli jsme hráli na tři obránce i s rizikem, že můžeme inkasovat z případného brejku. Baník ale zahrozil pouze při nebezpečné střele Neuwirtha. Kluci se rvali o remízu, která by zápasu asi slušela víc a byla by pro nás za předvedený výkon určitě zasloužená,“ sdělil svůj dojem zklamaný Hoftych.
„ Každý si hraje příběh na svém stadionu, fanoušci obou táborů byli fantastičtí. Dokonce se přidali i fandové Slavie. Chvílemi to vypadalo jako demonstrace za Ďolíček a za fotbal. Tribuny se bavily snahou vrátit fotbal fanouškům a já tento záměr stoprocentně podporuji,“ vyjádřil sounáležitost s vyprodaným Ďolíčkem Pavel Hoftych.