Železný muž Nikl nedohrál

Stopera Bohemians zradil sval.

Železný muž Nikl nedohrál

Pouze dva muži ze sestavy Bohemians se před utkáním s Baníkem Ostrava mohli pyšnit stoprocentní důvěrou trenéra Klokanů Pavla Hoftycha. Kapitán týmu Radek Sňozík i jeho předchůdce s páskou na levé paži Marek Nikl měli v kolonce odehraných minut číslo 2160. Zatímco brankář vršovických si odsloužil dalších devadesát minut, řízný stoper Bohemians si do statistik připsal jen něco málo přes půl hodiny. Důvodem bylo zranění, které i několik desítek minut po konci utkání zůstávalo nečitelné.
"Zatím to vypadá na nějaké problémy se zadním stehenním svalem. Doufám, že se jedná o nějaký problém vycházející ze zad, který třeba za tři dny zmizí. Snad to Marek nemá natažené nebo natržené. To by totiž dost pravděpodobně mohlo znamenat konec sezony," nechce si pesimistický závěr připouštět Pavel Hoftych.
Sám postižený také nechce v prognózách předbíhat. "Píchlo mě ve svalu a prakticky hned jsem věděl, že budu muset střídat. Dozadu jsem posunul Pavla Lukáše, abych se radši nepřimotal k nějaké nepříjemnosti," uvedl Nikl, který několik minut odkopal prakticky na jedné noze. "Byl jsem v péči naší fyzioterapeutky Alice Hamáčkové i doktora a masérů. Snad to bude v pořádku," doufal zadák Bohemians.

Pro lavičku Bohemians to byl citelný zásah. "Především nám musel odstoupit vynikající hráč, což nám určitým způsobem uškodilo. Na to se nabalily další záležitosti. Trošku nám to rozmělnilo plány, protože my jsme chtěli Dalibora Slezáka do zápasu poslat až na posledních pětadvacet, třicet minut, aby svou vůlí dokázal utkání vytempovat. Takhle už šel na hřiště ve třicáté minutě. I při inkasovaném gólu nám Marek ve vápně chyběl," posteskl si Hoftych, jehož slova potvrdil i poslední minutově stoprocentní hráč ze zelenobílého tábora Radek Sňozík: "Mára je vynikající obránce, takže nám určitě chyběl. Je to především skvělý hlavičkář," vysekl poklonu vládci vzdušného prostoru. "Na druhou stranu musím říct, že i bez Máry kluci fungovali dobře. Baník se vlastně k ničemu nedostal a já evidoval za celý zápas pouze jednu střelu. Ta však bohužel skončila gólem," smutnil po utkání populární "Sňoza".