V Ďolíčku v sobotu s Kladnem

"Na záchranu Ďolíčku jsme malí hráči, ale ligu zachráníme," říká o svém týmu Pavel Hoftych.

V Ďolíčku v sobotu s Kladnem

Fotbalisté Bohemians 1905 se zítřejším utkáním rozloučí v této sezoně s domácími fanoušky a dost možná také na delší dobu s vršovickým Ďolíčkem. Od půl šesté hostí Klokani ve svém doupěti Kladno, a tak se utkají týmy, které jsou stále namočeny do boje o uchování prvoligové příslušnosti.
Vzhledem k tomu, jaký spád nabraly události okolo stadionu a vzhledem k postavení v tabulce nebude zítřejší utkání nijak jednoduché. Toho si je vědom i lodivod vršovických Pavel Hoftych: "Je to smutná zpráva zejména pro fanoušky, kteří mají ve většině případů spojen s Ďolíčkem svůj život. I pro nás všechny na stadionu je to nepříjemný odchod, se kterým se těžko vyrovnáváme. Složité je to pro nás i v tom, že vzhledem k situaci v tabulce stále ještě hrajeme o záchranu a budeme naše skvělé příznivce potřebovat. Je nám však jasné, že jejich myšlenky budou asi jinde."

Hoftychovi tak alespoň může dělat radost postupně se vyprazdňující marodka a vědomí, že se bude znovu hrát před vyprodaným Ďolíčkem. Ten chystá na sobotní utkání hned několik akcí, které jasně vyjadřují sounáležitost s legendou mezi stadiony. Již od 16.00 vypukne v Ďolíčku djs párty, která bude po zápase pokračovat.
Po sobotním utkání chystají naši ultras ještě jednu společnou akci s fanoušky Slavie, o ní budou ještě informovat. Poté se vrátí do Ďolíčku na party. Na náměstíčku vystoupí: RudeboyRhythm djs (Buqi, Path, Roman), Chicken a další...
Další vyjádření Bohemians ultras k utkání s Kladnem je zde: "Rozhodli jsme se přijít na stadion klasicky oblečeni, tedy v dresech, v našich zelenobílých barvách. Ještě nejsme definitivně zachráněni, tak bychom měli kluky na hřišti co nejvíce podpořit a hnát je za vítězstvím. Přece se nebudeme loučit (přejme si, že jen na nějaký čas) s Ďolíčkem prohrou. Také bychom měli hráčům a trenérům PODĚKOVAT za celou sezonu. Zaslouží si to. Někdy výkony nebyly úplně 100%, to všichni víme, ale 30 bodů dvě kola před koncem není úplně málo a hráči je vždy museli vydřít a vybojovat.
To ale neznamená, že akci "černá trika" jsme zavrhli. NAOPAK. Vezměte si všichni s sebou nějaké černé oblečení. Bude se to velmi hodit. V 85. minutě si všichni oblečeme nějaké to černé triko, mikinu či bundu a přes celý kotel spustíme černou plachtu s bílým nápisem Ďolíček. V černém oblečení choreo lépe vynikne.
Po závěrečném hvizdu rozhodčího se spustí v Ďolíčku ohromná pyroshow, prostě zapálíme všechno, co nám zbylo. Jestli máte něco doma v zásobě, tak to vezměte s sebou. Bude se Vám to určitě hodit. Ještě jednou ale upozorňuji: Odpaluje se až po závěrečném hvizdu rozhodčího, dřív NE. Nechceme přece způsobit Bohemce další komplikace. A ještě jedno upozornění: Neodhazujte ještě nedohořelé pyro směrem k vlajkám, respektive pod ně. Nikdo přece nechce, aby se opakovala situace, kdy zbytečně shořela vlajka jednomu z nás."

Také Družstvo fanoušků Bohemians již podniká určité kroky pro záchranu vršovického chrámu, o kterých vás bude v nejbližší době informovat.

Vydejte se v sobotu do Ďolíčku a užijte si tu jedinečnou atmosféru, kterou nikde jinde nezažijete. Protože kdo nebyl na Bohemce, nebyl na fotbale...

Utkání Bohemians 1905 - SK Kladno začíná v sobotu 8. května od 17.30 ve vršovickém Ďolíčku.