Klokany čeká druhé derby v řadě

V pátek v 18 hodin nastoupí Bohemka proti Dukle.

Klokany čeká druhé derby v řadě

Bez dvou hodin přesně týden po zápasu se Žižkovem Klokany čeká další pražský soupeř. Tentokrát vyjíždějí na Julisku, kde jim soupeřem ve 24. kole Gambrinus ligy bude Dukla.

„Vojáci“ ve své nováčkovské sezoně v první lize hrají nad očekávání. Tým pod vedením Luboše Kozla okupuje osmou příčku a má daleko jak k špičce, tak ke dnu tabulky. Až do minulého zápasu drželi jarní neporazitelnost, která se zastavila na šesti zápasech kvůli pondělní prohře s Libercem. V týmu okolo Patrika Gedeona nalezneme i hráče kdysi působící v Bohemce. Jde o brankáře Filipa Radu, obránce Haška se Švejdíkem a záložníka Podrazkého. Největším nebezpečím v pátek budou Marek Hanousek a Ivan Lietava, kteří v probíhajícím ročníku nastříleli šest, respektive sedm branek.

Klokani se na Vojáky připravují v Ďolíčku. „Známe kvality Dukly a její herní projev. Před několika lety nastoupili na správnou cestu a na výkonech i výsledcích je vidět, že to funguje a my se na ně musíme dobře připravit,“ říká Jozef Weber, který v pátek už bude moci počítat s Martinem Nešporem, který si odpykal trest za nedávnou červenou kartu. Na marodce ale zůstává Michael Žižka.

Na páteční zápas už se s týmem nepřipravuje Jiří Kaufman, se kterým se klub rozhodl neprodloužit smlouvu a připravuje se s juniorkou. „Do zbytku sezony chceme pracovat pouze s hráči, se kterými můžeme koncepčně počítat i pro příští sezonu,“ říká k situaci okolo středopolaře Jozef Weber.

Naši páteční hostitelé se do profesionálního fotbalu „vrátili“ až v sezoně 2008/2009 a sehráli s Bohemkou zatím pouze tři zápasy. Jediné utkání na Julisce se datuje do srpna 2008, kde Klokani po snové úvodní dvacetiminutovce vyhráli brankami Škody, Moravce a Adama 3:1. Jarní odvetu v Ďolíčku rozhodl jediným gólem zápasu opět Milan Škoda. Jediný prvoligový zápas obou soupeřů se odehrál v říjnu a skončil bezbrankovou remízou.  

Fanoušci se na páteční zápas chystají jít společně. Sraz je v pátek v 16 hodin na Vítězném náměstí (stanice metra A Dejvická), odchod je naplánován o půl hodiny později. Lístky na zápas v ceně 160 korun si můžete již nyní pořídit ve fanshopu v Ďolíčku, a to až do páteční třetí hodiny. Poté budou k dostání před vstupem na Julisce, kde je Klokanům vyhrazen sektor G a vchod z ulice Na Štáhlavce.

Zápas s Duklou začíná v pátek úderem osmnácté hodiny. Jako hlavní ho bude řídit rozhodčí Ardeleánu za asistence pánů Zlámala s Moláčkem. Pro hlavního rozhodčího to bude letošní šestá nominace a zároveň bude pošesté pískat Bohemku, v jejíchž zápasech má zatím bilanci 2-2-1.