Prohra pod Kunětickou horou

Pardubice týmovým výkonem porazily Bohemku 2:0 (uvnitř Bohemka TV).

Prohra pod Kunětickou horou

Již v pátek odpoledne, tedy den předem, se Klokani přesunuli k zápasu druhého kola druhé ligy. Sobotní utkání s Pardubicemi totiž začínalo již po desáté hodině dopolední.

Jozef Weber vsadil na stejnou sestavu jako před týdnem a v ní Klokani hned po výkopu zahrozili. Bartek svou střelou vystrašil Sehnala v brance domácích, ten ale střelu nadvakrát zkrotil.

Jinak se ale Klokani probouzeli do zápasu pomaleji a pochvalu za aktivitu v první půlhodině zápasu zaslouží spíš domácí. Když Jirouš ani Potočný nedosáhli na Bartkův centr, přišel trest. Ve 27. minutě našel Javůrkův centr z přímého kopu ve vápně Přibyla, ten v pádu poslal míč do protipohybu Sňozíka a domácí vedli.

A po půl hodině mohlo být ještě hůř. Radovu rozehrávku vystihli Petrus, se Sklenářem a šli dva na dva poslední obránce Bohemky. Po přihrávce se Sklenář ocitl sám před Radkem Sňozíkem, který byl včas na zemi a skvělým zákrokem vyrazil na rohový kop.

V poslední čtvrthodině se na stadionek Na Vinici snášel déšť, který probudil oba týmy k aktivitě. Velkou šanci měl Jan Moravec, který Šmídův přesný centr usměrnil hlavou vedle. Hned o minutu později vystihl Růžičkovu rozehrávku Javůrek, navedl si míč do palebné pozice a jeho střelu nejspíš přímo do šibenice vyrazil krásnou robinzonádou Sňozík.

V posledních pěti minutách mohla Bohemka třikrát vyrovnat. Jiroušova střela po centru Bartka ale mířila nad, brankář Sehnal se vyznamenal zákrokem u tyče po hlavičce vlastního obránce a když vystihl i úmysl Jirouše po Potočného centru, skončil první poločas 1:0 pro domácí.

Do druhého poločasu vystřídal Radu Šumský a očekávala se honba Bohemky za vyrovnáním. Přišlo však něco úplně jiného. Bohemka ze začátku častěji držela míč, ale hosté po hodině hry navýšili své vedení. To ve středu hřiště propadl Šumský, nezabránil ani následné střele čerstvého Hundáka, který ranou kolem Sňozíka zvýšil vedení Pardubic na 2:0.

I dál byly aktivnější Pardubice. V 68. minutě stáli při Bohemce všichni svatí, když při obrovském závaru mohli skórovat Hundák, Petrus i Sklenář. Jen díky Sňozíkovi a štěstí Pardubice neodskočily na rozdíl tří branek.

Dvacet minut před koncem mohla Bohemka snížit po krásném centru Potočného na Jirouše, ten ale z okolí penaltového putníku mířil nad. O deset minut později závar před brankou Pardubic nevyužili Vyhnal, Bálek ani Kalina.

Výsledek nakonec mohl být pro Bohemku ještě krutější. Ve dvou obrovských šancích během minuty byl Hundák. Jednou zkoušel lob, podruhé střelu kolem pravé ruky Sňozíka, ten předvedl dva skvělé zákroky a udržel konečný stav na i tak nelichotivém skóre 2:0 pro Pardubice.