Bohemka po měsíci vyhrála

Most odjel z Ďolíčku poražen výsledkem 2:0 (uvnitř Bohemka TV).

Bohemka po měsíci vyhrála

Ve dvanáctém kole druhé ligy museli Klokani zapomenout na předchozí výsledky. Ďolíček totiž proti různými problémy sužovanému Mostu čekal výhru. Do základní sestavy Klokanů se z reprezentace vrátil Petr Nerad, na trávník od první minuty vyběhli i Lukáš Budínský a Ondřej Šiml. Do útoku postavil Jozef Weber Vladimíra Bálka.

V úvodu fanoušci připomněli hráčům, že Ďolíček je nedobytná tvrz a Klokani v zelenobílém jim téměř okamžitě dali za pravdu. Hned v sedmé minutě totiž Jindřišek vysunul Budínského, ten si poradil ve vápně, posunul míč pod sebe na Petra Nerada, který ranou z dvanácti metrů otevřel skóre.

Bohemka úvod zápasu opanovala. V patnácté minutě totiž Bohemians zahrávali tři rohové kopy v řadě. K tomu poslednímu se u tribuny u pošty postavil Lukáš Budínský a jeho centr prodloužil Ondřej Šiml tak šikovně, že míč obloučkem přeletěl bezmocného Belaně a bylo to 2:0.

Most se k ničemu nedostal. Za zmínku stojí snad jen střela Pilaře vysoko nad. Útočili pouze domácí. Střelami se prezentovali Šiml a Bartek, oba ale mířili nepřesně. Až ke konci prvního poločasu měl šanci předvést se hostující brankář Belaň. Do Bartkova stříleného centru se před penaltovým puntíkem položil Budínský, našel ale pouze Belaňovu náruč. O chvíli později už šel sám na branku Bálek, pokusil se Belaně obejít, ale ten ho vystál a akce vyzněla do ztracena. Po prvním poločase tak Bohemka zaslouženě vedla 2:0.

Druhé dějství bylo obrazem hry podobné tomu prvnímu. Bohemka bez problémů kontrolovala hru a hráči Mostu jako by ani nebyli na hřišti. Po vytrvalém tlaku přišly po čtvrthodině i obrovské šance. Belaňovi nejdříve v 59. minutě vypadl z ruky Bartkův centr a v malém vápně Mostu vznikl obrovský závar, Bálek ale míč do sítě neprotlačil. O minutu později šel sám na mosteckého brankáře David Bartek, na poslední chvíli ho bohužel pro fanoušky v kotli dostihl stoper Běloušek, který ho tísnil při střele a Belaň s ní neměl tolik práce.

Další velká šance přišla 20 minut před koncem. Josef Jindřišek potvrdil pověst tanku, přešel přes dva hráče a posunul míč na Petra Nerada, který o malý kousek minul. Most se v závěru snažil s výsledkem něco udělat, obrana Klokanů ale byla jistá a jedinou akcí byla střela Kotlana, která šla mimo. Bohemka tak zaslouženě vyhrála 2:0 a posunula se na druhé místo v tabulce.