V sobotu na Bazaly

Zápas na Baníku začíná ve tři hodiny odpoledne.

V sobotu na Bazaly

Po reprezentační přestávce, která Klokanům i ostatním fotbalovým fanouškům moc radosti nepřinesla, se opět rozbíhá nejvyšší domácí soutěž. V osmém kole Gambrinus ligy čeká Bohemku nejdelší ligový výjezd na ostravské Bazaly.

Baník se stále nemůže spolehnout na svou největší hvězdu, útočníka Václava Svěrkoše, který znovu laboruje se zraněným kolenem. Možná i proto dal tým Martina Svědíka společně se Znojmem zatím nejméně branek v soutěži. Ve spojení s nejhorší obranou ho to v tabulce sráží na třinácté místo, nejníže ze sedmibodových celků. V průběhu přestávky bylo na Bazalech živo. Během dvou přípravných zápasů se tým sžíval s novým systémem hry na jediného útočníka a stále probíhají jednání o posílení kádru. Jako poslední přišel na hostování z Olomouce krajní obránce Ondřej Sukup.

Atmosféra v Ďolíčku tak hektická není. Hráči se prohrou v Domažlicích připravili o víkendové volno a trénovali. Realizační tým zatím sledoval příštího soupeře. „Hráli přípravný zápas s Trenčínem a avizovali změny v sestavě. Obě mužstva jsou v dolní části tabulky, takže pro Baník jde o velmi důležitý zápas, stejně jako pro nás,“ ujišťuje Jozef Weber, který velké zemětřesení v sestavě nechystá. „Sestava bude vycházet z té vítězné se Znojmem, navíc po drobném zranění začal trénovat Petr Nerad a k týmu se po dlouhé rehabilitaci připojil i Martin Cseh,“ hlásí prázdnou marodku trenér Bohemians.

Z jedenácti vzájemných utkání hraných na Bazalech jich hned sedm skončilo remízou. Poslední zápas, v srpnu roku 2011, tu ale Klokani vyhráli brankou Lukáše Hartiga. Jarní odvetu v edenu pak ale stejným poměrem získal Baník a i tato výhra byla jedním z faktorů, proč se Ostrava na úkor Vršovických zachránila v soutěži.

Po domluvě obou klubů a policie se výkop zápasu z bezpečnostně organizačních důvodů přesunul na sobotní třetí hodinu odpoledne, což značně usnadní odjezd Klokanů, kteří se do Ostravy vydají ať už po vlastní ose, nebo společným vlakovým výjezdem. Lístky do sektoru hostí budou pro fanoušky Bohemians k dispozici hodinu před výkopem za 60 korun. Představitelé Baníku upozorňují, že na stadionu platí zákaz používání pyrotechniky a nebudou na něj vpuštěni fanoušci pod zjevným vlivem alkoholu. Městská policie bude přímo u vstupu provádět namátkové dechové zkoušky.

FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905
Sobota 14. září 15.00 (Bazaly)
Sraz fanoušků na společný výjezd
09.15 (Hlavní nádraží), Odjezd 10:16 (Ex 147 Kysuca)