Na Slovácku opět prohra o jednu branku

Klokani si výrazně ztížili situaci.

Na Slovácku opět prohra o jednu branku

Zápas v Uherském Hradišti začal ve velmi dobrém tempu, které ovšem v průběhu první půle dost ochablo. Míč převážně drželi domácí, ale jejich nepřesnosti je připravily o větší šance, Klokani dobře bránili a zaplňovali prostory pro případné křižné přihrávky. Naopak v útoku se chytali těmito chybami soupeře, bohužel žádnou akci nedovedli do konce.

Opravdu ryzí 100% šance přišla až ve 27. minutě, kdy Šumulikoski přeloboval všechny hráče a našel Doška, na kterého obránci pozapomněli. Ten tváří v tvář Berkovci trefil tvrdou střelou jen tělo brankáře Bohemians.

Hru se pokusil oživit ve 33. minutě trenér Jozef Weber střídáním Kuklyse, kterého nahradil Moravec a zároveň si vyměnil místo s Horou.

Tři minuty před poločasem ale přišla nečekaná rána. Doška ve výskoku důrazným zákrokem rozhodil Krch, což bylo ale vyhodnoceno jako faul rozhodčím Zelinkou. K pokutovému kopu se postavil sám postižený, podíval se, kam skáče Berkovec a pohodlně umístil míč na opačnou stranu.

A mohlo být hůře, pokud by Diviš, který předskočil Pauscheka, umístil hlavičku o pár centimetrů doprava. Takhle se jeho tvrdý pokus sklouzl pouze vedle branky.

Druhý poločas začal velmi svižně. V první šanci se objevil Diviš, když zakončoval naprosto osamocen na rohu malého vápna do Berkovcovy nohy, v čemž mu pomohli Pauschek s Bartkem, jelikož se nedohodli, kdo bude mít záložníka Slovácka. V druhé pak zakončoval z následného rohu na zadní tyči Košút, střela se po odrazu od země ocitla pouze na břevně.

Klokani se snažili srovnat stav, ale naopak z protiútoku zahrozili domácí. Diviš vysunul Kerbra, ten nabídl zpětnou přihrávku na vápno, kde se ocitl Šumulikoski. Jeho řešení přízemní střelou k tyči ale Berkovec, i díky značnému zmenšení úhlu, zneškodnil.

I přes tuto šanci hráči Bohemians nepolevili ze svého snažení a dále postupným útokem hrozili defenzivě Slovácka. Bohužel zůstalo jen u snahy, neboť Klokani nedostatečně doplňovali Lietavu na vrchu a při centrech 
tak byl k vidění ve vápně jeden, maximálně dva hráči.

V 74. minutě opět zaúřadoval rozhodčí Zelinka. Brabec se snažil zastavit hráče Slovácka, jež ho obešel, přičemž ho fauloval. Hlavní sudí nezaváhal ani na minutu, vytáhl druhou žlutou pro vršovického stopera a předběžně rozhodl o výsledku zápasu.

Na zbytek utkání se Moravané zatáhli a bylo vidět, že jim to stačí. Do protiútoků se i tak dostávali, jeden takový mohl skončit brankou Kerbra, ale Berkovec mu ukopl v poslední chvíli balon zpod nohou a tak zápas skončil další prohrou o jeden gól.