FORTUNA:LIGA (Bohemians Praha 1905)
1.FC Slovácko
1:0 (1:0)
Bohemians Praha 1905
sobota 8. března 2014 17:00
Branky
42. Došek z penalty.
Rozhodčí
Zelinka - Hájek, Kotík.
ŽK
Kuncl, Diviš, Šimko, Valenta - Bartek, Brabec, Moravec, Šmíd, Hora.
ČK
74. Brabec (Bohemians).
Diváků
4076.
1. FC Slovácko
Heča - Šimko, Mezlík, Košút, Kuncl - Kerbr (88. Ondřejka), Šumulikoski, Valenta, Petr (85. Havlík), Diviš - Došek.
Bohemians Praha 1905
Berkovec - Krch (63. Jeremenko), Brabec, Šmíd, Pauschek - Hora, Jindřišek, Kuklys (33. Moravec), Rada, Bartek (81. Klavík) - Lietava.

Online

Dnes to byl opravdu rozpačitý výkon. V první půli byli na míči jednoznačně lepší domácí, v druhé části polevili s aktivitou, přesto si vypracovali mnohem více šancí. Klokani také měli nějaké příležitosti, ale většinou je nedokázali dotáhnout do konce, a když už se tak stalo, bylo v daném prostoru málo hráčů, kteří by podpořili ofenzivu.
90.
Je konec.
90.
Nastaví se dvě minuty.
90.
Domácí předčasně slaví pyrotechnikou, celkem se to sešlo 4076 diváků.
89.
Druhé střídání domácích. Dolů jde Kerbr, nahradí ho Ondřejka.
86.
Žlutou kartu vidí i Hora.
87.
Závar před Berkovcem. Z protiútoku se domácí dostali během pár vteřin na velké vápno, Valenta prostrčil na Kerbra, naštěstí se mu míč zamotal pod nohy, odkud ho vykopl Berkovec skluzem.
85.
Domácí poprvé střídají, za Petra jde na hřiště Havlík.
84.
A další karta... pro Valentu.
82.
Domácí se očividně rozhodli s nastávajícím stavem nic nedělat a soustředí se na defenzivu. Klokani zahrávají již několikátou standardku, ale nemohou se ve vzduchu prosadit.
80.
Střídání. Klavík střídá Bartka.
77.
V zápětí Šmíd tvrdě zastavil Petra a vidí žlutou kartu.
74.
Druhá žlutá pro Brabce, přestože souboj nevypadal nikterak zvláštně. To je asi konec nadějí na nějaké body...
73.
Posledních pět minut Klokani drží míč na svých klopačkách. Hráči v ofenzivě se natáhli na vršek a dávají tak více prostoru pro středovou řadu, aby si sbíhala pro balony.
71.
Ačkoliv Jindřišek několikrát reklamoval posouvání zdi proti místu zahrání, hráči jeho pokus odklonili na roh. S tím domácí neměli problémy.
70.
Slibná standardka se rýsuje pro Klokany na hranici kruhu po faulu na Lietavu.
67.
Bohemka je určitě mnohem aktivnější než v prvním poločase, bohužel její snaha je neefektivní. Velmi častým jevem je, že hráč se sice dostane za obranu domácích, ale před brankou na jeho centr čeká pouze jeden, maximálně dva hráči a tak obrana Slovácka nemá zatím větší problémy s odklízením míčů z nebezpečného prostoru.
63.
Jeremenko střídá Krcha a rovnou běží na pravé křídlo, Moravec se zasouvá na pravou stranu obrany.
60.
Šumulikoski mohl zvýšit. Po levé straně se prohnal po skvělém pasu Diviše Kerbr, předložil zpětnou přihrávku na hranici velkého vápna, kde stál právě středopolař ze Slovácka. Ten šikovně umisťoval po zemi k tyči, ale Berkovec zasáhl a drží tak stále vyrovnání na dosah jedné branky.
55.
Hra se přelevá z jedné strany na druhou rychlostí blesku. Klokanům ke skórování chybí maličkosti, domácím zase staví stopku skvělý Berkovec.
52.
Žlutou kartu dostal Šimko za faul na Moravce.
51.
Druhý poločas začal zostra. Klokani se dočkali příležitosti také, centr ale pouze prosvištěl vápnem, dorážka Bartka šla mimo.
49.
Moravec dostává napomenutí.
48.
Dvě velké šance Slovácka! Nejprve se nedohodli Pauschek s Bartkem, kdo vlastně měl mít na přetaženém centru Diviše, ten z rohu malého vápna trefil Berkovcovu nohu. Z následného rohu si opět Klokani nepohlídali zadní tyč a tam se napřáhl Košút, "koníček" ale skončil na břevně.
47.
Košút si počínal v obraně velmi nejistě, vrátil míč Lietavovi, který se ho pokoušel předtím obejít. Útočník Bohemians si ho postrčil a přízemní střelou pozdravil Heču, jehož zákrok byl opět nejistý, ale nebezpečí odvrátil.
46.
Druhý poločas rozehráli hráči 1. FC Slovácka.
Klokani již jsou na hrací ploše a čekají na svého soupeře. Druhý poločas brzy začne.
První poločas byl v režii domácích. Ačkoliv se jejich herní projev nelíbil divákům, nakonec se protrápili k brance, kterou z penalty vsítil Libor Došek. Klokani se pokoušeli hrozit z protiútoků, ale bohužel do 100% šance se nedostali.
45.
Konec první půle.
45.
Brabec dostává žlutou kartu.
45.
Zvýšit mohl Diviš po centru Košúta, když předskočil Pauscheka, ale jeho hlavička jen těsně minula branku.
43.
Odpovědět mohl Brabec po standardní situaci, Radův centr ale prodloužil ne Heču nedůrazně.
42.
Sám faulovaný bezpečeně proměnil.
40.
Penalta! Krch narazil zepředu do Doška, který ve výskoku ztratil rovnováhu a nemohl tak hlavičkovat.
37.
Košút napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů, jeho dělovku ale schytal Brabec do hlavy, těžce se zvedal.
36.
Na obou stranách vidíme žluté karty. Za Slovácko je to Diviš, Za Bohemku Bartek. 
33.
Trenér Weber střídá už ve 33. minutě. Dolů jde Kuklys, místo něj se na kraji objeví Moravec a Hora převezme Kuklysovi pozici na středu zálohy. Vypadá to na taktické střídání.
27.
Obrovská šance! Šumulikoski přeloboval všechny hráče a našel Doška, na kterého obránci pozapomněli. Ten v tváří v tvář Berkovci trefil jen tělo brankáře Bohemians.
25.
Klokani vykombinovali obranu domácích, po ose Krch-Kuklys-Rada se poslední jmenovaný odhodlal ke střele levou nohou, Heča s problémy vyrazil před dotírajícím Lietavou na aut.
22.
Puncl dostává žlutou kartu.
20.
Klokani využívají chyb v defenzivě Moravanů, rychlými protiútoky se snaží gólově prosadit a zatím se jim to daří nebývale často.
18.
Slovácko za reptání z hlediště nemůže najít volný prostor ke kombinaci a tak k nevoli těchto fanoušků často nakopává na Libora Doška.  
15.
Lietava šikovně prodloužil na Bartka, tomu znepříjemňoval únik Mezlík, v poslední chvíli v přetahovné těchto dvou hráčů stoper ze Slovácka odkopl míč na rohový kop. Z něho Klokani nic nevytěžili.
8.
Hraje se opravdu svižný fotbal, více mají ze hry zatím domácí, Klokani hlídají prostor a posouvají se dle míče. Občasný kontr Bohemky ale troskotá na (ne)podpoře dalšími hráči. V jedné takové situaci se ocitl Lietava, když byl nucen vrátit se s míčem dobrých 15 metrů, než mohl míč předat dál. 
4.
Došek vyslal, zdálo se nařdařbůh, Petra, ale míč se nakonec snesl před něj a mohl tak jít ze strany sám na Berkovce, do střely se vrhl obětavě Jindřišek.
2.
Bartek se řítil po pravé straně, předal Horovi, vzniklou situaci 2 na 1 chtěl řešit přihrávkou na Lietavu, ale Mezlík ji vystihl.
1.
Zápas začal.
Dnešní zápas bude určitě specifický pro Jozefa Webera. Proti Slovácku se představil poprvé jako hlavní trenér hráčů Bohemians a za dva dny to bude přesně dva roky od tohoto zápasu.
Vítejte u online reportáže z Uherského Hradiště, kde Klokani odehrají 19. kolo fotbalové Gambrinus ligy. Za nějakých 20 minut začne utkání, ve kterém Klokanům hrozí možnost bodového odstupu od míst zajišťující setrvání v této nejvyšší české soutěži, protože Jihlava aktuálně vede na Dukle.

Média

Známkování hráčů

Známkování hráčů

Martin Berkovec 4,1 / 15
David Bartek 2,1 / 15
Michal Šmíd 1,9 / 15
Daniel Krch 1,5 / 15
Lukáš Pauschek 1,9 / 15
Erich Brabec 1,6 / 15
Mantas Kuklys 1,3 / 15
Jan Moravec 2 / 15
Josef Jindřišek 2,7 / 15
Jakub Rada 2,1 / 15
Jakub Hora 2,1 / 15
Dmytro Jeremenko 1,7 / 15
Ivan Lietava 1,9 / 15

Hodnotit výkon hráčů mohou pouze přihlášení uživatelé.