Do Brna vytvořit domácí prostředí

Klokani vypravují na důležitý zápas se Znojmem autobus.

Do Brna vytvořit domácí prostředí

Málokdo předpokládal, že před jedenadvacátým kolem budou kluby v takovýchto situacích. Po posledním vzájemném utkání, kdy Klokani doma vyhráli přesvědčivě 2:0 a vyhoupli se na osmé místo, znojemský celek odjížděl z Prahy s vědomím poslední příčky a pouhých třech bodů na kontě.

Jenže po dalším utkání nastal pro Bohemku zlom, byla to poslední výhra, kterou Vršovičtí na dlouho dobu zaznamenali (přesněji řešeno do minulého kola). Naopak Moravané se takříkajíc zvedli a dnes na nás shlíží z desátého místa.

Bodový rozestup mezi oběma týmy však není velký. V případě výhry se Klokani dotáhnou na rozdíl jednoho bodu, v opačném případě by už ztráta byla značnější.

Znojmo přes zimu udělalo devět změn, ze Slovenska přišli tři legionáři, jmenovitě Gál-Andrezly (Košice), Diarrassouba (Senica) a Liener (Dubnica), čtvrtým hráčem pak byl Haurdič z Jablonce. Z klubu se naopak odebral Okleštěk, který zamířil právě na sever Čech, z hostování ve Znojmě se vrátili do svých klubů Nepožitek (Plzeň) a Hrošovský (Olomouc). Dalšími, kdo opustili jihomoravský klub, jsou Simerský a Tomeček.

Vstup do jara, co se týká bodového zisku, vyšel o chlup lépe nadcházejícímu domácímu celku, který je sbíral právě na stadionu v Srbské. To se povedlo nejdříve s Jihlavou (0:0), později s Jabloncem, kdy překvapivě zvítězil vysokým rozdílem (4:0). Naopak venkovní zápasy se mu tolik nevydařily. V tom prvním nestačil na Viktorii Plzeň (2:3), v druhém pak na Slavii Praha (1:2).

A právě duel se Slavií nebyl pro našeho soupeře ideální. Trenér Leoš Kalvoda se zlobil především na výkon v první půli. Po zápase to komentoval s notnou dávkou ironie: „První poločas jsme prospali, to jsme byli asi někde u Průhonic. Jak se říká, že když moravský tým hraje v Praze a přijede do Průhonic, tak už prohrává 2:0.“ Toho se ale nemusí, v případě nadcházejícího zápas obávat, kolem Průhonic nepojede.

Klokani na úvod jara snad, do té doby neviděno u žádného žijícího klokana v přírodě, spali zimním spánkem. Probrat se jim podařilo až v posledním zápase, kdy v Ďolíčku porazili Liberec gólem Lietavy nejtěsnějším možným rozdílem. V tomto zápase se představil nový trenér Luděk Klusáček. „Ten bodový rozestup ve spodku tabulky jsme potřebovali nějakým způsobem smazat, jsme rádi, že jsme to zvládli,“ řekl tento bývalý obránce a v současné době hlavní trenér Bohemians.

Do utkání může již zasáhnout Erich Brabec, který si odpykal trest za dvě žluté karty v minulém utkání a Michal Šmíd, který nebyl v průběhu minulého týdne v pořádku. Zápas bude řídit rozhodčí Kocourek, asistovat mu budou Moláček a Pochylý.

Na výjezd do Brna, kde našlo 1.SC Znojmo azyl, připravilo vedení speciální akci. Díky ní tak bylo více než sto vstupenek rozdáno zdarma nejdříve mezi permanentkáře, později mezi další fanoušky. V současné době zbývá ještě pár desítek lístků. Odjezd fanouškovských autobusů je v 11:00 z Ďolíčku, obousměrný lístek na palubu je za příjemných 100 korun. O celé akci je napsán článek. Předpokládaný počet fanoušků v sektorů hostí by měl být kolem dvou set.

Za tuto výhodu pro zelenobílý lid vděčíme sponzorům, kterými se stali Barvy a Laky Hostivař, Lundegaard, magazín Hattrick a Družstvo fanoušků Bohemians.

Bilance obou klubů je vzhledem k tomu, že se potkali v první lize pouze jednou, celkem jasná. Ovšem v druhé lize a i domácím poháru se radoval vždycky domácí celek. Doufejme, že to v sobotu porušíme a odvezeme si cenné body.