Klokani vezou z Brna bod

Zápas se Znojmem skončil bez branek.

Klokani vezou z Brna bod

Jedenadvacáté kolo zavedlo vršovický tým do Brna, kde našlo azyl 1. SC Znojmo FK. Předpověď počasí na sobotní odpoledne slibovala slunečný den, navíc byl k dispozici trenérovi Klusáčkovi i Erich Brabec, takže nic nebránilo tomu, aby Klokani přivezli nějaký ten bod.

První poločas z obou stran nebyl dobrý, vypadalo to, jako by na obě mužstva dopadla tíha důležitého zápasu. Klokani ale působili, co se týká začátku zápasu, v lepší kondici než jejich soupeř. Míč měli sice převážně na svých kopačkách, ale kombinace se omezovala povětšinou na obrannou čtveřici, jelikož Znojemští dobře takticky bránili a přesouvali rychle celý blok, takže se hráči Bohemky těžko dostávali do útočné poloviny.

Znojemští se osmělovali pouze v některých krátkých pasážích hry, kdy se na pár minut usadili před Berkovcem, ale stejně jako Klokani naráželi na neprostupný střed hřiště, takže se museli spokojit s centry ze stran, které často likvidoval právě pětadvacetiletý brankář.

Klokani byli v prvním poločase lepším týmem, přestože se k žádné pořádné šanci nedostali, ale jejich herní projev byl mnohem lepší než projev našeho soka, který často chyboval. Dost k tomu přispěl i fakt, že záložní řada Bohemky sbírala velké množství odražených míčů a znojemská obrana byla pod dlouhodobým tlakem.

Do druhého poločasu přišlo oživení z obou stran, jmenovitě to byl Nerad a Rejlic. Hráči Znojma, z jejichž kabiny se linula o poločase ostrá debata (či spíše monolog), se přeci jen zvednuli a byli mnohem nebezpečnější než v tom prvním. I přesto změnit stav mohli první hosté z Vršovic. Bartek si z levé strany navedl míč na střed a v tísni vystřelil. Do jeho skákavé střely vložili nohu nejdřív Lietava a následně Nerad, ale změnu směru zachytil i brankář Hrubý a vyrazil ji na roh.

Vzápětí mohla na opačné straně přijít odplata. Crnkić si naběhl mezi beky, přebral prostrčený míč a postupoval ze strany sám na Berkovce. Ten špatně odhadl vzdálenost a vyběhl, čehož využil znojemský forvard a lehce si posunul míč po jeho pravé ruce. Naštěstí prázdnou branku, i díky ostřejšímu úhlu, netrefil.

Další šanci si soupeř připravil za deset minut. Znojemští se dostali do protiútoku, který ale Klokani zastavili. Nicméně zůstali ve vápně, kde nebezpečně driblovali a snažili se najít skulinku, kterou by skórovali. Nakonec za to vzal Vašíček, několikrát naznačil střelu a předložil na střed velkého vápna míč Buchtovi. Ten se nabídnuté příležitosti zalekl a z dobré pozice mířil nepřesně a navíc bez razance vedle Berkovcovy levé tyče.

Klokani se snažili odpovědět, ale na dobře bránící Znojmo nevyzráli. Byť se několikrát ocitli v opravdu zajímavé situaci, tak Jihomoravané jim nedali prostor k zakončení a donutili je střílet z nevýhodných pozic nebo vrátit hru zpátky či přenést na druhou stranu. 

Když už to vypadalo, že utkání spěje do remízového konce, mohl o všech bodech rozhodnout Rejlic. Nerad napadal ve středu zálohy, a tak na levé straně dostal prostor Mudra. Ten se s ničím nepáral a přetaženým centrem našel právě Rejlice, který tam zůstal pozapomenut. Jedním dotekem si míč připravil a druhým tvrdě pálil z malého vápna, naštěstí nad bránu.

Poslední příležitost zápasu měl Hora, ale jeho střela z pravé strany velkého vápna jen těsně minula levý horní růžek, a tak se oba týmy rozjely do svých domovin s jedním bodem.