Horovo snížení přišlo pozdě

Bohemians v Olomouci utrpěli první prohru pod Luďkem Klusáčkem.

Horovo snížení přišlo pozdě

Ve třiadvacátém kole Gambrinus ligy zavítala Bohemka na Hanou na hřiště Sigmy Olomouc. Domácí z posledních čtyř zápasů získali jediný bod a v tabulce byli na čtrnáctém místě, pouhé dva body před Klokany.

Trenér Luděk Klusáček opět udělal změnu v sestavě a David Bartek od úvodní minuty seděl pouze na střídačce. Útočnou hru Zelenobílých měl v Olomouci tvořit Petr Nerad.

Úvod zápasu přinesl šance na obou stranách. Jan Schulmeister hned v desáté minutě poslal na Berkovce ostrou ránu, kterou brankář Bohemky vyrazil na rohový kop. Po něm našel Dreksa Nepožitka, který ve výborné pozici pálil vedle.

Bohemka reagovala obrovskou šancí Ivana Lietavy. Vypracovali mu ji Jan Moravec s Lukášem Pauschekem. Oba si pod hlučným kotlem Bohemky vyměnili míč a slovenský obránce ho nastřeloval před branku, Lietavovu střelu ale reflexivně vyrazil Zlámal.

Poté se na hře obou týmů projevilo postavení v tabulce a zápas upadl do podprůměru. Klokani drželi častěji míč na kopačkách, ale nedostávali se do šancí, pokusy Sigmy o rychlý protiútok byly nebezpečné ještě méně. Bezbrankový stav po prvním poločase tak nebyl překvapením.

Úvod druhého poločasu Bohemka, hlavně pak její obrana,nezachytila. Hned po dvou minutách druhého dějství prošel domácí mladík Houska přes tři hráče, jeho zblokovaná střela se dostala k Depetrisovi, který trefil pouze Pauscheka.

První varování ale obranné řadě Bohemky nestačilo. V 53. minutě si Martin Pospíšil vzal na kraji hřiště míč, téměř neobtěžován si ho navedl na střelu z šestnácti metrů a technicky poslal Sigmu do vedení. Martin Berkovec přišel o neprůstřelnost po 370 minutách.

Vyrovnat mohl Petr Nerad. Nejmenší hráč na hřišti nebyl při centru Ericha Brabce hlídán, položil se do něj, ale jeho hlavička skončila vedle.

Další hlavičkář se bohužel trefil. Daniel Krch, do té doby jistý na postu stopera, odvracel Varadiho centr na Depetrise tak nešťastně, že udělal všechnu práci za domácího útočníka. Proti jeho hlavičce pod břevno neměl Berkovec šanci a Sigma po vlastním gólu vedla 2:0.

Luděk Klusáček se pokusil s vývojem utkání něco udělat nasazením Lukáše Budínského s Mantasem Kuklysem. Ani dva tvořiví záložníci ale spásnou myšlenku do hry Bohemians nepřinesli.

Až v nastaveném čase měla Bohemka šance a jednu z nich využila. Ivana Lietavu sice ještě vychytal Zlámal, Jakub Hora ale v úplně poslední šanci zápasu domácího brankáře obešel a snížil na 2:1. Hned po rozehrání ale rozhodčí Ardeleánu zápas ukončil.

Bohemka v Olomouci prohrála 2:1 a potvrdila, že se jí na Andrově stadionu nedaří. I po 23. kole zůstává na patnáctém místě.