Tomáš Požár: Má cesta v Bohemce končí

Sportovní ředitel Tomáš Požár na pozici sportovního ředitele pokračovat nebude.

Tomáš Požár: Má cesta v Bohemce končí

Na květnovém setkání fanoušků se zástupci klubu a Družstva fanoušků Bohemians oznámil sportovní ředitel Tomáš Požár svůj konec ve Vršovicích. Před posledním domácím utkáním se s ním vedení klubu oficiálně rozloučilo před všemi fanoušky. Zároveň mu poděkovalo za odvedenou práci v Bohemians.

Tomáš Požár tak z Bohemky odchází po třech a půl letech. Ještě delší období strávil na mládeži, kde taktéž působil na pozici sportovního ředitele, dříve i jako úspěšný trenér. Opouští Klokany po určitě nejpovedenější sezoně. Za posledních čtrnáct let se áčko umístilo lépe pouze v sezoně 2010/11, když získalo 43 bodů a skončilo na šesté příčce. Nyní svěřenci trenéra Romana Pivarníka zakončili sezonu na osmém místě, juniorka se pod vedením Dalibora Slezáka umístila na místě desátém, tudíž taktéž v první polovině tabulky!

"Můžeme být spokojení. Samozřejmě tam bylo období, kdy se nám výsledkově tolik nedařilo, především v závěru podzimu. Jaro také začalo rozpačitě, ale tým si sednul, podařilo se nám vhodně doplnit," řekl Požár v rozhovoru s ČTK. "Za dobu, co to skládáme, mi tenhle tým přišel asi kvalitativně na nejvyšší úrovni. Z hlediska zastupitelnosti a variability měl své možnosti a to se potom ukázalo jako rozhodující," doplnil.

Někteří fotbalisté Bohemians udělali za poslední dobu velký výkonnostní progres. "Například Kuba Rada se vyprofiloval v zásadního hráče týmu. I posily Mikuš nebo Bratanovič v závěru ukázaly, že jejich angažování nebylo scestné. Ale nechci chválit jen ofenzivní hráče, i takový Míša Šmíd tady za celé roky odvedl obrovský díl práce," ocenil.

Jako zřejmě nejdůležitější bod sezony vidí dubnové utkání v Českých Budějovicích, které dokázali hráči Bohemians otočit z 0:2 na konečných 3:2 a vzdálili se na osm bodů od sestupového pásma. "Povedl se nám obrat, který není úplně běžný. Posledních dvacet minut zápasu - to byla euforie. Když vidíte zahrát tým takovým způsobem, jste nadšení. Pro nás to byl velmi důležitý zápas i body a v konečném důsledku to bylo asi rozhodující," uvedl Požár.

Podle něj byla hodně důležitá i práce kouče Romana Pivarníka, jenž k vršovickému týmu přišel loni v létě. "Měl zásadní vliv. Trenéři se pro nás stávají partnery, dáváme jim absolutní důvěru a pečlivě je vybíráme. Roman tady prokázal, že má potenciál a z hlediska odbornosti a trenérského řemesla je na velmi dobré úrovni," zhodnotil příchod trenéra Tomáš Požár. Jak jsme již na webových stránkách informovali, hlavní trenér Roman Pivarník prodloužil smlouvu na dva roky, zbytek realizačního týmu bude taktéž pokračovat v příští sezoně ve stejném složení.

V Bohemians, kde byl sportovním ředitelem Tomáš Požár od prosince 2011, už v příštím ročníku pokračovat nebude. Kam jeho cesty ovšem povedou, není ještě jisté. "Dostal jsem nabídku na prodloužení smlouvy, ale musel jsem odmítnout a poděkovat. Má cesta v Bohemce končí, ale mé rozhodnutí neovlivnila žádná nabídka od jiného klubu. Rozhodl jsem se na základě svého přesvědčení," prohlásil Požár, že na jeho rozhodnutí odejít, neměla vliv jiná nabídka.

"Zatím nemohu být konkrétnější. S jistým klubem jednám a moje kompetence a role by se měla pohybovat zhruba na úrovni, kterou jsem vykonával v Bohemce. Tudíž bych se měl nějakým způsobem podílet na skladbě týmu. Ale uvidíme, jak se to všechno bude vyvíjet," konstatoval Požár.

V Bohemians si velmi pochvaloval spolupráci po pracovní i lidské stránce. "Nevidím důvod, proč někde jinde by nešlo vytvořit pozitivní klima a přátelská pracovní atmosféra. Nevím, proč si někde v klubech fotbal zošklivují. Zase to tak složité není. Když si lidé jsou blízcí nejenom pracovně, ale i charakterově, tak je to ku prospěchu," dodal na závěr rozhovoru.

Ještě jednou bychom mu chtěli poděkovat za veškerou odvedenou práci a přejeme hodně úspěchů v dalším profesním i osobním životě.