V Benátkách jdeme do finále

Po brankách Braka a Bartka skočili Klokani do finále (uvnitř video).

V Benátkách jdeme do finále

Bohemka přijela do Benátek nad Jizerou i na druhý ročník místního fotbalového turnaje a od 10 hodin jej čekala Příbram. Proti týmu, který minulý ročník bojoval do poslední chvíle o evropské poháry, nastoupili tři další nováčci. V prvním dějství na pozici stopera Vojtěch Brak a do druhé půle se zapojili záložníci Adam Fotr a Tomáš Čížek. A všichni byli vidět!

Začátek utkání se odehrával převážně ve středu hřiště, žádnou velkou příležitost si ani jeden tým nedokázal vytvořit. Po čtvrt hodině hry měla Bohemka možnost zahrávání přímého kopu. Po Blechově střele musela obrana odvracet závar na rohový kop. A po něm udeřila „mladá sestava“. Blecha se ujal rohového kopu na jejímž konci se v souboji na zadní tyčce prosadil stejně mladý Vojtěch Brak, který poslal Bohemku ve svém prvním utkání za A mužstvo do vedení.

O chvilku později byl nebezpečný i Mosquerův centr, Schick se v malém vápně dokázal prosadit, ale brankář Kočí byl pozorný. Klokani hráli v první půli aktivně a měli postupně více ze hry.

Nakonec ale rozhodl moment v poslední minutě prvního poločasu. Ve vápně předvedl krásné sólo Štípek, prokličkoval se mezi obránci, naznačil i Zlámalovi, který ho stáhl k zemi. Po nařízené penaltě se prosadil Jan Suchan.

Do druhé půle vyslal trenér Pivarník obměněnou jedenáctku. A Klokani si začali více věřit. Velmi dobře se jevila ofenzivní trojice Bartek, Čížek, Moravec.

A právě Bartek byl stěžejní postavou sobotního prvního utkání. Čížek dokázal ve středu hřiště vybojovat míč, nádhernou přihrávkou oslovil Bartka a ten s chladnou hlavou zakončil na zadní tyč.

A za chvilku to bylo ještě veselejší. Po přiťuknutí Moravce se vřítil do vápna opět Bartek a prokázal, stejně jako v prvním případě, klid v koncovce. Bohemka v 58. minutě vedla o dvě branky a směřovala postupně do finále sobotního turnaje.

V závěru utkání se po závaru dokázal prosadit Pavel Fořt a zdramatizoval konec prvního benátského semifinále. Klokani se ale nenechali rozhodit, udrželi vítězství a postoupili do finále, které je na programu v 17 hodin.

Bohemka TV