V pátek všichni do Brna!

Konec pracovního týdne přináší souboj v moravské metropoli.

V pátek všichni do Brna!

Netradiční termín, páteční večer, si pro nás liga nachystala pro duel s celkem z Brna. Brněnská Zbrojovka letos předčila očekávání a navzdory všem prognózám okupuje lichotivé šesté místo ligové tabulky. K tomu jí pomáhají i tahouni ofenzivy Pavel Zavadil, Jakub Řezníček a objev jara Alois Hyčka. Co pro Klokany vypadá příznivě ale je, že vynikající exekutor standardních situací Zavadil si v minulém střetnutí v Teplicích poranil koleno a zdá se, že proti Bohemians nebude moci nastoupit. Dobře se jeví i statistika, kdy v novodobé historii Bohemka s Brnem čtyřikrát vyhrála, třikrát remizovala a čtyřikrát odešla poražena, poslední prohra se však datuje až k červenci roku 2013. Dokonce poslední zápolení na hřišti našeho soupeře dopadlo vítězstvím 1:0 pro Klokany.

FC Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:0)
FC Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:0)
A že se hraje již na konci pracovního týdne? To evidentně nevadí ani trenérovi Romanu Pivarníkovi: "Program jsme tomu museli přizpůsobit, komplikace to ovšem není. Vyrazíme na zápas v pátek ráno po rozcvičení, v Brně máme oběd a program máme stejný, jako když hrajeme venku večer, takže odpočinek na hotelu a poté samotná příprava na zápas," nevznáší žádná negativa kouč Klokanů. Slova má i ke hře soupeře: "Brno známe, hraje poctivý fotbal, dobře brání a má rychlý přechod do útoku. Informace o mužstvu máme a poctivě se připravujeme," nastiňuje svou práci a skauting: "Brněnští hrají uvolněně, poslední dva zápasy zvládli. Mužstvo je delší dobu pohromadě, navíc dokázalo navázat na výkony z minulé sezóny a dovedlo si kvalitního útočníka," hovoří o kanonýrovi Řezníčkovi. "Mužstvo je stabilizované a lépe se mu pracuje," chválí pan Pivarník Zbrojovku: " Tento rok je v klidných vodách tabulky a pro nás je také důležité, abychom se tam dostali.

Když už ale trenér Bohemians mluví o stabilitě v kádru Brna, pozitivní slova má i o vlastním celku, kdy jsme teď mohli vidět dvakrát stejnou zahajovací jedenáctku. "Základní sestavu relativně stabilní máme, i když nenastupovalo vždy stejných jedenáct hráčů, určitá kostra stabilní byla," vyjadřuje se k volbě hráčů k zápasu," Měli jsme však problémy se zraněními, když jsme zdraví, máme sestavu stabilní."

A právě zdraví hráčů přišlo na přetřes vzápětí. "Škerle by již měl být připravený, Hradecký měl velkou pauzu a má svůj kondiční blok," vyjadřuje se k návratům v poslední době absentujících plejerů: "Hradecký musí ještě týden trénovat, poté se dostat do herní pohody, takže zde to bude ještě nějaký čas trvat." Nepříjemností ale je pravděpodobná delší pauza útočníka Mikuše: "Matúš je dlouhodobě zraněný, měl by jít na operaci s břišním svalem, jedná se vlastně o zranění, které se mu obnovilo ze začátku sezóny," uzavírá Roman Pivarník okénko na marodku Klokanů.
FC Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:0)
FC Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:0)


Důležitý zápas začíná v pátek 8.4. ve 20:15 na Městském fotbalovém stadiónu v Brně. Jako hlavní sudí v něm bude působit pan Martin Nenadál, asistovat mu budou pánové Jan Paták a Zdeněk Dobrovolný.

Na utkání si samozřejmě můžete vsadit i u partnera Bohemians, společnosti Fortuna, jejíž experti si myslí následující. Těžký zápas na tipování pro bookmakery Fortuny. Na domácí Zbrojovku si lze vsadit v kurzu 2,02, remízu lze u Fortuny hrát v kurzu 3,2 a na Klokany z Vršovic byl vypsán kurz v hodnotě 3,75. Pokud si myslíte, že Bohemka v Brně minimálně neprohraje, můžete tuto možnost na svůj tiket vložit v kurzu 1,73. Věříte, že fanoušci Bohemky si na Srbské zařvou ono magické „góóóól!!!“? Vsadit tuto možnost lze v kurzu 1,51 a na to, že slavit branku budeme nejméně dvakrát je kurz 3,6. Všechny sázkové příležitosti k tomuto zápasu pak naleznete na tomto odkazu.