Berkovec: Po přestávce se zvedneme!

Derby popisuje navrátilec po zranění, brankář Martin Berkovec.

Berkovec: Po přestávce se zvedneme!

Martin Berkovec se po zranění opět zapojil do ligového kolotoče a v derby s Duklou nastoupil mezi třemi tyčemi. Před poločasovou pauzou zachránil jednobrankový náskok Klokanů, ale na vítězství to nestačilo. Jak viděl souboje s útočníky, co čeká od reprezentační pauzy a jaký má pohled na utkání si můžete přečíst v rozhovoru.

Vrátil ses po několikazápasové odmlce do branky. Respektoval jsi soupeře ve větší míře než před zraněním?
Vždycky tam nějaký respekt je. S tím se musí hrát, to je každý zápas stejné. Já se cítil dobře. Na zápas jsem se celý týden připravoval. My to dneska ovšem nezvládli, sice se nám podařilo vstřelit gól, ale asi od pětatřicáté minuty jsme úplně vypnuli.

Na Duklu jsme vlétli se vší vervou.
Hráli jsme doma, fanoušci fandili, takže to byl účel nastoupit do zápasu aktivně od samého úvodu. Chtěli jsme dát gól, ale zároveň bylo naším cílem jich dát více než soupeř.

Proč se nám ve druhém poločase nedařilo se dostávat do větších příležitostí? Nemohly nám po tom týdnu dojít síly?
To nevím. My po tu první půlhodinu hráli, pak jsme začali nepochopitelně bránit a ve druhém hracím dějství se nám nepovedlo dostat se do tempa. Potom tam byly takové pasáže, kdy Dukla nic neměla, odehrávalo se to uprostřed hřiště. Až do doby, než přišla jedna standardka, hráč hlavičkoval a zapadlo to na zadní tyč.

Dá se ve tvé pozici dávat si větší pozor v soubojích s útočníky?
To ne. Kdybych to měl v hlavě, tak to řeknu a nechytal bych. Brankář do toho musí jít na sto procent. Pokud by nastal stejný souboj, tak do toho jdu úplně stejně.

Dostává v anglickém týdnu přednost taktika a video před normálním tréninkem?
Když hrajeme v týdnu více zápasů, tak proběhne nějaká regenerace, ale potrénujeme také. Zvládly to ostatní týmy, my bohužel ne.

Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha 1:2 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha 1:2 (1:0)
Jaký zákrok byl dnes nejtěžší? Na konci první půle jsi předvedl několik vynikajících zákroků.
Trefili mě, něco jsem chytil. Žádnou vědu bych z toho nedělal, protože ty góly to předčí, jako kdybych nechytil nic.

Přichází reprezentační přestávka vhod?
My musíme začít od znova. To, co jsme předváděli, hlavně ve druhé půli, tak by to fakt nešlo. Po té reprezentační přestávce se zvedneme, budeme chtít vyhrávat.