Pavel Kulig je v obraně spokojenější

Po odchodu Pavla Mareše do Sparty se trenér Petržela rozhodl na jeho místo levého obránce stavět záložníka <b><font color="yellow">Pavla Kuliga</font></b>. Zápas v Olomouci tuto novou variantu prověřil více než vítězné střetnutí s Příbramí před týdnem v Dolíčku...

Pavle, jak se ti hraje na tvém novém místě?
Je to určitě změna, cítím větší zodpovědnost. Když jsem ztratil balon v záloze, ještě to za mě někdo mohl vždy zachránit, ale teď už je za mnou jen brankář, takže se snažím s míčem raději nic nevymýšlet.

Máš tedy ze své nové role radost?
Ano, už mohu srovnávat a opravdu jsem v obraně spokojenější. Mám teď o dění na hřišti větší přehled, celou plochu mám před sebou a samozřejmě v obraně se toho naběhá méně než v záloze, takže i po fyzické stránce je to příjemnější.
Jsi smutný, že vezeme domů ,pouze" bod nebo jste si před zápasem s klukama řekli, že i bod bude dobrý?
Vzhledem k tomu, že jsme byli ke třem bodům tak blízko, tak nás to určitě mrzí. My jsme sem jeli pro tři body. Trenér po nás chce v každém zápase vítězství. Hlavně když jsme se v poledne dozvěděli, jakým způsobem opět vyhrála Viktorka, tak jsme chtěli naplno bodovat.

V pátek nás čeká právě derby s Žižkovem, už na něj myslíš?
Zatím jsme se připravovali na Olomouc, ale jinak samozřejmě víme, že nás čeká velmi těžký zápas, myslím si, že bude určitě těžší než ten v Olomouci.

S jakými cíli půjdete do zápasu se ani nemusím ptát, že?
Samozřejmě vyhrát, nic jiného nám nezbývá.