Pod září reflektorů na západě Čech

Bohemians v sobotu večer budou o body bojovat v Plzni.

Pod září reflektorů na západě Čech

O víkendu se Bohemians konečně dočkali vítězství a v Ďolíčku nastala oslava tří bodů. V sobotu vyrazí svěřenci trenéra Luďka Klusáčka znovu mimo vlastní stadion, a to na západ Čech. V sobotu je na programu první odvetné kolo, které už v podstatě bude patřit do druhé poloviny sezony. V srpnu Klokani s Plzní v domácím prostředí padli (1:2). Viktoria vcelku zvládala jednotlivé překážky v cestě za titulem. Padla jen na hřišti Hradce Králové (0:1), ale jinak sbírala výhru za výhrou. Její série se ovšem na přelomu října a listopadu zadrhla, což pro ni má znatelné následky. Padla totiž v bitvě na Slavii (0:2), kde dohrávala bez tří vyloučených hráčů. Doma poté nenašla recept na Olomouc a brala jen bod za bezbrankovou remízu (0:0). Minulý víkend v Ostravě si vytvořila dvoubrankový náskok, ale nakonec se musela znovu spokojit pouze s bodem (2:2). V závěru podzimu jsou před svěřenci trenéra Michala Bílka další složité bitvy.

O momentální formě Viktorie Plzeň mluvil asistent trenéra Erich Brabec: "Nevím, zda jsou zranitelnější. Stejně jako ostatním týmům, tak ani jim se nevyhnuly karetní tresty a různá zranění. Poslední zápasy Plzeň výsledkově nezvládla. Na začátku sezony zvládali jednotlivá utkání uválčit a vyhrát třeba o gól. To ukazovalo sílu týmu, ale nyní už se jim to nedaří."

Plzeň - Bohemians 3:1 (1:0)
Plzeň - Bohemians 3:1 (1:0)
V Ostravě na pozici středního obránce nastoupil vytáhlý útočník Tomáš Chorý: "Před tím zápasem jsem se Plzní nezabýval. Poté jsem jen viděl sestavu Viktorie. Trenér Bílek ho na té pozici asi vyzkoušel v tréninku a rozhodl se, že ho na ní využije i v zápase."

Do sestavy Viktorie se ale někteří hráči po trestech vrátí: "Vrací se už Pernica, jehož v základní jedenáctce Plzně očekávám vedle Hejdy. Připravený bude i Kaša, tudíž z tohoto pohledu už Plzeň bude disponovat různými možnostmi. Hlavně bude záležet na nás, jak k zápasu přistoupíme a jak do něj nastoupíme. V domácím zápase jsme s Plzní jsme nezvládli druhý poločas, což nás stálo vítězství."

Karetní trest si odpykal i Vladislav Levin, který bude trenérům k dispozici: "Byl naším důležitým článkem v sestavě. O jeho nasazení se teprve rozhodneme dle toho, jak budeme chtít nastoupit a jakou taktiku praktikovat."

Plzeň - Bohemians 3:1 (1:0)
Plzeň - Bohemians 3:1 (1:0)
Utkání v západočeské Doosan Aréně se hraje v sobotu od 18 hodin. Hlavním sudím bude Ondřej Berka. Na čarách mu budou asistovat Jan Paták s Petrem Antoníčkem. V přímém přenosu ho bude vysílat stanice O2 TV Sport. Hlavní partner klubu, sázková kancelář Fortuna, vypsal na utkání kurzy 7,00 na výhru Bohemians, 4,25 na remízu a 1,46 na vítězství Viktorie Plzeň. Kompletní kurzovou nabídku najdete na www.ifortuna.cz. Zaregistrujte se ještě dnes s unikátním kódem BOHEMKA1300 a získejte mimořádně navýšený vstupní bonus až 1 300 Kč. Více informací ZDE.

Vzhledem ke snížení kapacity na 1 000 míst k sezení se Plzeň rozhodla neotevřít sektor pro hostující fanoušky. Pokud jste si už zakoupili vstupenku, tak všechny informace naleznete ZDE.