Prodej permanentek dočasně pozastaven

Nové průkazy do 13. února nebudou vydávat ani fankluby a DFB.

Prodej permanentek dočasně pozastaven

V těchto dnech probíhá předprodej na příští domácí utkání, ve kterém Bohemka v neděli 12. února přivítá od 18 hodin pražskou Spartu. Vzhledem k vysoké rizikovosti utkání je předprodej uzavřený pouze pro současné držitele permanentních vstupenek a pro současné členy Družstva fanoušků Bohemians (DFB) a fanklubu Zelenobílá republika.

Každoročně při uzavřeném předprodeji je dočasně pozastaven prodej nových permanentek. DFB i fanklub přijímají nové žádosti o členství, nové členské karty ovšem budou také vydány až po skončení uzavřeného předprodeje. Cílem tohoto opatření je zamezení zneužití členství pro nákup vstupenek z tábora soupeře mimo sektor určený pro hostující fanoušky.

Je v nejvyšším zájmu Bohemians zajistit bezpečnost utkání i jeho návštěvníků tak, aby se fanoušci soupeře nacházeli výhradně v sektoru hostů a ostatní tribuny byly vyhrazené pouze pro příznivce Bohemky. Klub tímto opatřením vytváří podmínky, aby byl schopný zvládnout vysoce rizikové utkání organizačně a vyhověl všem předpisům a také požadavkům policie. V současné podobě Ďolíčku není možné pro příznivce hostů i přes volnou kapacitu vstupenek utvořit další samostatný sektor tak, aby měl vlastní vstup, toalety i občerstvení a zároveň byl stavebně oddělen od sektorů domácích fanoušků, což nařizují podmínky licenčního řízení. Kapacita současného sektoru hostů je 315 míst, tedy minimálně 5 % celkové kapacity dle licenčního řádu.

Jsme si vědomi sníženého komfortu při nákupu vstupenek pro řadu našich fanoušků. Nadějí na částečné zlepšení situace je stavba montované tribuny za brankou u Vršovické ulice. Celou situaci vyřeší až přestavba stadionu, kdy bude možné sektory dle potřeby bezpečně rozšiřovat nad rámec povinné kapacity tak, aby byly dodrženy požadavky licenčního řádu.

Čtěte také: