Základní část uzavře duel s Jabloncem

Nedělní program v Ďolíčku nenabídne pouze další napínavou ligovou bitvu.

Základní část uzavře duel s Jabloncem

Třicetikolová základní část se nachýlila ke svému konci. Poslední dubnový den uzavře bohatou porci zápasů. Do pondělního - svátečního - dne už se prvoligové týmy probudí s vidinou svého dalšího programu, o kterém si nyní můžou některé z nich nechat pouze zdát. Do této skupiny patří také svěřenci trenéra Jaroslava Veselého. Ti se doma utkají s Jabloncem, jehož hráči rovněž ještě nemůžou mít úplně klidné spaní. Po ztrátě s Olomoucí nad nejvýše položeným stadionem v České republice stále visí hrozba účasti ve Skupině o záchranu.

Jablonec - Bohemians 0:3 (0:1)
Jablonec - Bohemians 0:3 (0:1)
Severočeši prožívají bláznivou sezonu. Od úvodního kola, ve kterém padli doma právě s Bohemians (0:3), se potáceli se záchranářskými starostmi. Ze sestupových pater unikli v polovině podzimní části, a to po třech výhrách v řadě. Jenže místo lepších zítřků se na Střelnici vrátily pochmurné výsledky ze začátku sezony, a tak Jablonec spadl až na čtrnáctou pozici. V depresích a nervozitě strávil tým okolo Tomáše Hübschmana tuhou zimu, ovšem na přelomu února a března se konečně začal zvedat. Ještě nedávno forma Severočechů hrozila natolik, že v nedělním utkání mohli ještě zabojovat o skok do Skupiny o titul. Vše zhatily nejen porážky v Plzni a Českých Budějovicích, ale zejména ztráty v domácích zápasech při remízách s Olomoucí a Pardubicemi. 

Klokani se chystají na poslední duel v základní části. O jeho důležitosti mluvil asistent trenéra Ivan Hašek: Sami jsme si zadělali na drama. Prohrát se soupeřem formátu Slavia můžete, to se stane. Jdete do zápasu jako outsider a můžete jen získat. Ve středu jsme si mohli sami zajistit nejen jistotu čtvrtého místa, ale i nějaký náskok před nadstavbou. Bohužel se stalo to, co se stalo a my teď musíme přijít s odpovědí. Utkání jsme si důkladně zanalyzovali. Chceme se od něj naprosto odlišit a předvést úplně jiný výkon. Bylo by od nás hloupé si dobře rozjetou sezonu teď pokazit."

Ani jeden z týmů však nebude spekulovat před vzájemným zápasem: Jde do tuhého, je to poslední zápas. Jak my, tak i Jablonec hrajeme o dost. Nás pořád může ze čtvrtého místa sesadit Slovácko a Jablonec zase může skončit v bojích o záchranu, což je hrozně ošemetné. Určitě si nikdo nepůjde zahrát na bod. My navíc chceme dát fanouškům jasnou odpověď i omluvu za středeční prohru. Nechceme se na nic spoléhat a vytěžit zápas s Jabloncem naplno."

Jablonec - Bohemians 0:3 (0:1)
Jablonec - Bohemians 0:3 (0:1)
Základní jedenáctka Klokanů zatím visí ve hvězdách: Změny v sestavě se pochopitelně po tom posledním zápase nabízí. Ve Zlíně jsme o poločasové pauze udělali tři změny. Někteří hráči dlouho nehráli a před zaplněnými ochozy by se chtěli určitě předvést. Nicméně vnímáme i úspěchy, které jsme zaznamenali předtím, proto nemůžeme usuzovat podle jednoho, ačkoliv výrazně, nepovedeného zápasu. Musíme se vrátit zase k tomu, co nás po celou sezonu zdobilo a z čeho měli naši soupeři nahnáno. Jedině tak můžeme nejen v neděli, ale i v rozhodujících zápasech sezony, uspět."

DOPROVODNÝ PROGRAM
V prodeji budou na pokladnách vstupenky do kotle. V tuto chvíli jsou na internetu ještě dostupné lístky na hlavní tribunu (odkaz ZDE). Brány Ďolíčku se mimořádně otevřou už ve 13:45, tedy hodinu a čtvrt před výkopem. Na Náměstíčku se fanoušci ve fotokoutku budou moci vyfotit s mistrovským pohárem, k výročí si připravil speciální kolekci také fanshop. Ve 14:30 pak začne ceremoniál přímo na hrací ploše, a to za účasti přítomných mistrů. Kompletní program naleznete ZDE.