Ligový fotbal je zpět a Bohemka míří do Teplic!

V chladné listopadové sobotě se vydají Klokani na sever Čech.

Ligový fotbal je zpět a Bohemka míří do Teplic!

Chvíle pravdy celé České republiky skončila úspěchem národního týmu, který si nakonec proklestil cestu na letní šampionát v Německu. Návrat na hlavní scénu však hlásí tuzemská nejvyšší fotbalová liga, která bude pokračovat už odvetnými zápasy až do poloviny prosince. Prvním soupeřem, s nímž čeká Zelenobílé druhý ligový duel v sezoně, jsou Teplice. Do letního souboje šli Bohemians krátce po příletu z norského Bodö. V domácí premiéře sezony 2022/2023 ale neuspěli, když Severočechům podlehli (1:2).

Duel 16. kola bude rozehrán na teplických Stínadlech v sobotních 15 hodin. Na stanici O2 TV Fotbal ho odvysílá O2 TV. Jako hlavní sudí byl delegován Jan Petřík, do role asistentů poté jeho jmenovec Váňa a Dan Vodrážka. Pro fanoušky Klokanů je určen sektor H. Vstupenka do něj stojí v předprodeji 150 Kč, v den zápasu pak 200 Kč. Potřebné informace naleznete v sekci VÝJEZDOVÉ INFO.

FK TEPLICE


Severočeši vstoupili do sezony s vidinou pokračování ve výkonech, které jim v závěru uplynulé sezony přinesly záchranu. V samém úvodu ligového ročníku na sebe upoutali pozornost, protože doma obrali o body Viktorii Plzeň (1:0), ve druhém kole dokázali zvítězit v Ďolíčku (2:1) a následně remizovat s Jabloncem (0:0). Dále už tolik veselo nebylo, ačkoliv nelze opomenout remízy se Spartou (1:1) a Slavií (0:0). Skláři však padli v Olomouci (1:2), na Slovácku (0:2) a v soubojích se svými konkurenty ze Zlína (1:2) a Pardubicemi (0:1). Při týmu kouče Zdenka Frťaly nestálo ani štěstí. V domácí konfrontaci s Baníkem Ostrava inkasovali rozhodující gól v úplném závěru (0:1), na půdě Hradce Králové je pohřbil smolný gól v podobě nepovedeného centru Čmelíka (0:1). 

Bohemians - Teplice 1:2 (0:1)
Bohemians - Teplice 1:2 (0:1)
Na přelomu října a listopadu jakoby se i fotbalový Pánbůh zčistajasna rozhodl Žlutomodrým přát. Na Stínadlech narazila rozjetá Mladá Boleslav, jíž popravil brankou minutu před koncem Knapík. Před reprezentační přestávkou vyrazily Teplice k dalšímu důležitému boji do Českých Budějovic. Domácí Jihočechy zpražily hned v úvodu brankou Vachouška. Svůj těsný náskok Skláři udrželi až do závěrečného hvizdu a připsali si druhou výhru v řadě. Díky dvěma výhrám se dotáhli ke Klokanům na jednobodový rozdíl. 

Z KABINY TEPLIC

Před reprezentační přestávkou Teplice vyhrály v Českých Budějovicích. Za úspěchem na jihu Čech se ještě ohlédl kouč Zdenko Frťala: „Hráli jsme zodpovědně a bez chyb. Poctivý výkon je základ. Chceme se takhle prezentovat i proti Bohemians. Klíčem k úspěchu bude opět se vyvarovat chyb a podat týmový výkon. Trenér Veselý pro Bohemku odvádí výbornou práci. Má zkušený tým a jeho hra je hodně náročná na pohyb. Snaží se hrát variabilní fotbal. Naposledy Bohemka doma vyhrála nad Karvinou a předtím hrála výborně na Spartě."

POHLED NA SOUPEŘE

Na Stínadlech se v sobotu potkají týmy, které v první polovině základní části vstřelily shodně po dvanácti brankách. Svou vizitkou tak patří k nejméně úderným členům FORTUNA:LIGY. Hůře už jsou na tom pouze Pardubice, které vstřelily branek jedenáct. Pokud ovšem něco patří k silným zbraním Teplic, jsou to standardní situace. Dvakrát se Severočeši prosadili z penalty, ovšem v Olomouci a doma se Spartou využili rohového kopu ve vstřelený gól. Na zlínské Letné zdramatizovali závěr trefou Vachouška po standardní situaci ze středu hřiště. Dva vítězné góly z posledních zápasů byly relativně podobné. V obou případech Žlutomodří započali akci na své pravé straně. 

O trenéru Zdenko Frťalovi je známé, že si zakládá na pevné defenzivě. V počtu inkasovaných branek se pro změnu Teplice řadí k nejlepším ligovým týmům. Branek inkasovali čtrnáct, což je pouze o čtyři více, než v případě Slavie, která je nejlépe bránícím týmem. Góly však Tepličtí inkasovali spíš v polovině podzimu. Postupně hru v defenzivě vylepšit a jen mimořádně padlo v zápase více, než jeden gól. Srážel je však nedůraz před vlastní brankou a kolem pokutového území. Vcelku laciné branky inkasovali Skláři v Liberci, kde přitom ztratili dvougólový náskok. Dále i ve Zlíně, doma s Ostravou, avšak zejména na půdě Slovácka. 

POROVNÁNÍ ROBERTA JUKLA A MICHALA BERANA




BOHEMIANS PRAHA 1905


Bohemka před reprezentační pauzou absolvovala tři náročné duely s pražskými S. V lize podlehla Slavii i Spartě po totožném výsledku (0:2). Ztráty z těchto dvou zápasů však dokázala napravit v domácím zápase s Karvinou. Tu Zelenobílí skolili díky vítězné brance Erika Prekopa.

Bohemians - Teplice 1:2 (0:1)
Bohemians - Teplice 1:2 (0:1)
O sobotním zápase promluvil asistent trenéra Ivan Hašek: „Bude to takový klasický zápas po reprezentační pauze. Čeká nás hodně bojovné a fyzicky náročné utkání. Musíme se na něj připravit a podat takový výkon, který nám zajistí body."

Svěřenci kouče Frťaly se pyšní jednou z nejlepších obran v lize: „Prezentují se bojovným fotbalem a jsou opravdu poctiví. Vyplácí se jim to obzvlášť v defenzivní fázi hry. Branek totiž dostávají skutečně málo. Směrem dopředu hrají jednoduše a tlačí se hodně do zakončení."