Gólmanské rošády: Kolář nebo Charvát

Neobvyklou situaci zažívají gólmani v brance Bohemians 1905. Během podzimní části se v dresu Klokanů vystřídali tři brankáři. Žádný z nich nezklamal, všichni podávali velmi dobré výkony, přesto trenéři neurčili jasnou brankářkou jedničku a udržovali mezi triem konkurenční boj. Za změnami na brankové čáře stály většinou i zdravotní problémy. Tak tomu bylo také v posledním případě. Ještě před týdnem proti Varnsdorfu chytal Martin Charvát, tentokrát se do branky postavil Štěpán Kolář. "Mám zlomený malíček a sádru až do Vánoc," hlásil už před zápasem Charvát, který v civilu usedl na tribunu. Fanoušci Bohemky se nemusejí bát změn - gólmani na Bohemce jsou spolehliví.

Gólmanské rošády: Kolář nebo Charvát

Čtyřiadvacetiletý Martin Charvát odchytal téměř celý zápas ve Šluknově proti Varnsdorfu se zlomeným malíčkem. "V jednom souboji do mě soupeř vrazil a já jsem spadnul na zem a vyvrátil jsem si malíček," říká Chatvát a ukazuje, v jaké poloze byl jeho malíček po pádu na zem. "Vrátil jsem si ho do původní polohy a myslel jsem, že to bude jen natažené. Bylo to ve 25. minutě a ještě jsem s tím dochytal celý zápas. Ale druhý den mi to pořádně oteklo. Jel jsem do nemocnice a tam mi zjistili, že to mám zlomené. Dostal jsem sádru a teď se budu až do Vánoc léčit," krčí rameny gólman Bohemians.

Do branky se proti Strakonicím postavil Štěpán Kolář a svým výkonem podržel spoluhráče. V první půli sice ne příliš jistě zneškodnil skákavou střelu soupeře, ale po přestávce skvěle vyrazil sólový nájezd Beránka. Inkasovaný gól padl po nedorozumění Koláře s Růžičkou, přesto utkání potvrdilo, že na postu gólmana rozhodně současná Bohemka slabinu nemá. Trenér Busta si v tomto směru užívá nebývalého komfortu. Stačí jen připomenout situaci v obou pražských "S". Když ve Spartě za Blažka zaskočil Grigar, byla to v Teplicích pohroma, podobným fiaskem skončil záskok Šelichy za Kozáčika v dresu pražské Slavie při posledním utkání s Libercem.

Nejvíce podzimních zápasů odchytal nejstarší z celé trojice - šestadvacetiletý Štěpán Kolář. V brance stál v osmi zápasech, sedmkrát inkasoval. Martin Charvát nastoupil ve čtyřech zápasech a dostal tři góly, naprosto stejnou bilanci má Filip Rada, který už je na hostování v Břevnově. Do statistik není započítán zápas v Náchodě, který byl kontumován ve prospěch Bohemians 1905.