Do Liberce bez Martina Kotyzy

Fotbalisté Bohemians mají před sebou druhý zápas v Gambrinus lize. Po domácí porážce s Baníkem Ostrava je tentokrát čeká mistr z roku 2006 Slovan Liberec. Jeden z favoritů ligy sice v prvním utkání na Spartě prohrál 0:1, ale jeho ambice se nemění, stále chce hrát o poháry. Oproti tomu Bohemka se v nejvyšší soutěži teprve zabydluje. "Víme, že jedeme na půdu nedávného mistra. Liberec je velmi silný. Chceme utkání odehrát se ctí a pokusit se o maximálně dobrý výsledek," říká sportovní manažer Bohemians Zbyněk Busta. Utkání vysílá v pondělí od 17:15 Česká televize na druhém programu.

Do Liberce bez Martina Kotyzy

Fotbalisté Bohemians absolvovali tradiční týden bez výjimečných událostí. Na stadionu postupně utichal stavební ruch, ve kterém se tým musel připravovat na ligovou premiéru. Po úvodní porážce trenéři nehledali jen chyby, ale snažili se najít i pozitiva. "Chvílemi jsme byli lepší než Baník a dobře jsem přecházeli do útoku. Tentokrát se musíme vyvarovat individuálních chyb, které mohou plynout z nezkušenosti, pak máme šanci na úspěch," říká Busta.

Nezkušenost - to slovo, které se s týmem Bohemky nejvíce spojuje. I když jsou v mužstvu ostřílení ligisté Sňozík, Rada, Šmarda, Slezák, Rychlík, stále mají převahu ligoví nováčci. Proti Baníku si celkem šest hráčů Bohemians připsalo první ligový start. Při ligové premiéře se bohužel zranil Martin Kotyza. "Při jednom ze soubojů v úplném závěru jsem si natáhl kolenní vazy," popsal svůj stav nadějný krajní záložník, který do utkání s Baníkem naskočil v půrůběhu druhého poločasu. V Liberci bude chybět, takže se na místě krajního středopolaře znovu objeví Kunášek.

Bohemka se v Liberci bude tradičně opírat o kolektivní výkon a bojovnost. "Liberec má velmi dobrý přechod do útoku. Sledoval jsem jejich utkání se Spartou a mám představu, jak proti Slovanu hrát. Uvidíme, jaký bude vývoj zápasu, ale mužstvu věřím. Díváme se na soupeře s respektem, ale jsme připraveni poprat se o body," hlásí Busta. Mezi tradiční opora Bohemians budou patřit fanoušci. Na sever Čech i přes nepopulární pondělní termín vyrážejí dva autobusy a stovky dalších fandů individuálně. Očekává se, že na libereckých tribunách bude okolo pětiset fanoušků zelenobílých. Vstupenky na utkání budou v prodeji i přímo na stadionu.