Zvonkohra u Nisy skončila bez gólu

"Těch tyčí ale dneska bylo," oddechl si po utkání trenér Bohemians Václav Hradecký. Bohemka držela dech se svým soupeřem především v první půli. To Karel Rada vyzkoušel obě brankové kontrukce. Nejprve tečoval míč do vlastní tyče a pak se skvěle opřel do centru, ale hlavou trefil zase jen tyč. Pak už razítkovali jen domácí, především Nezmar musel být z té zvonkohry zoufalý. "Zkazil jsem to dneska, ale útočníci občas takový zápas prostě mají," říkal po zápase upřímným hlasem zkušený útočník domácích. Klokani si naopak bezbrankovou remízu pochvalovali. "Sice jsem v lize ještě nedali gól, ale bod z Liberce je vynikající," usmíval se po utkání Hradecký.

Zvonkohra u Nisy skončila bez gólu

Liberecký majitel Karl ještě několik desítek minut po utkání diskutoval na hlavní tribuně s manažerem Jinochem. Ochozy už se vyprázdnily, ale liberečtí funkcionáři zřejmě rozebírali příčiny špatného vstupu do sezony. Ve dvou zápasech loňksý mistr nedal ani jeden gól a získal jeden bod. Má tedy stejnou bilanci jako nováček z Vršovic. "Pokud jsme chtěli myslet na výhru, museli jsme předvést lepší výkon než na Spartě, ale to se nám v první polovině utkání nedařilo," říkal po utkání liberecký kouč Michal Zach. "Kombinací jsme se sice dostali k soupeři, ale chyběl nám větší pohyb, díky kterému bychom měli výrazný tlak. Po přestávce se způsob hry změnil a přišel i velký tlak, ale naše efektivita byla malá. Na gól to nestačilo."

Na liberecké tribuně se objevila spousta trenérských osobností. Griga ze Žižkova, kouč jednadvacítky Lavička, Ivan Hašek a další. Ti všichni sledovali odvážný výkon Bohemky zejména v první půli, kdy byla po většinu poločasu lepším týmem. "Zahustili jsme střed hřiště, vysunuli pouze jednoho útočníka a snažili se rychlými brejky přečíslit soupeře. V prvním poločase nám to vycházelo, v tom druhém jsme už měli dostatek štěstí. S bodem jsme proto spokojeni," prohlásil po zápase Václav Hradecký, trenér Bohemians 1905. Bohemka získala první bod do ligové tabulky, prolomila prokletí stadionu u Nisy, kde v samostatbé lize ještě nebodovala a udělala tak radost nejen pěti stovkám fanoušků v hledišti.