Nová taktika přinesla úspěch

Bohemka se v předchozích sezonách často prezentovala velmi útočnou hrou, ovšem tentokrát vsadila na pečlivou defenzivu, zhuštěný střed hřiště a změna v taktice se vyplatila. Na hřišti velkého favorita Klokani vybojovali bod a prezentovali se i velmi dobrým výkonem. Poprvé od znovuzrození klubu se Bohemians představili jen s jedním útočníkem. "Potřebovali jsme zhustit střed hřiště, protože právě tam je velká síla Liberce. Proto vedle sebe nastoupil Adam a Hašek a před nimi ve středu zálohy Slezák," zdůvodňoval změnu rozestavení sportovní manažer Zbyněk Busta. Bohemians i s rozestavením 4 - 5 - 1 často ohrožovali branku soupeře.

Nová taktika přinesla úspěch

Trenéři postavili do středu zálohy hned trojici hráčů - defenzivní Haška a Adama a ofenzivního Slezáka. Osamoceného Bálka na hrotu doplňovala po krajích dvojice záložníků Kunášek, Růžička.

Jedním z důležitých vykonavatelů nového systému hry byl na hřišti Lukáš Adam. ve středu zálohy plnil funkci jednoho z defenzivních hráčů. "Hráli jsme to úplně poprvé, trochu jsem se bál, jak to bude klapat. Hráli jsme to spíše intuicí, improvizovali jsme, ale celkem nám to vyhovovalo. Nebyl příliš čas to natrénovat. Myslím, že napoprvé to bylo dobré," pochvaloval si Adam spolupráci ve středu hřiště. V prvním poločase Bohemka svého soupeře místy přehrávala, ve druhém se ocitla pod tlakem. "V pvní půli jsme hráli dobrý fotbal, ale v závěru jsme se moc stáhli a bránili. Liberec držel dobře míč a my jsme běhali bez balónu, což je vždycky dvakrát náročnější," dodal Adam.

Bohemians nastoupili v černých dresech, ale smuteční barva to rozhodně nebyla. První bod po více než čtyřech letech slavilo pět stovek fanoušků Bohemians v hledišti a další tisíce doma u televizních obrazovek. "Je to pro nás velký úspěch. Liberec byl velký favorit a my jsme s nimi dokázali odehrát slušný zápas a ještě jsme bodovali," prohlásil Adam. Televizní zápasy přinášejí Bohemce štěstí - ten další sehraje Bohemka hned za týden. V pondělí hostí od 17:15 v Ďolíčku Sigmu Olomouc.