Pavel Lukáš před disciplinárku

Obránce Bohemians Pavel Lukáš bude prvním hříšníkem Bohemians, který v ligové sezoně stane před fotbalovým soudem doktora Károlyiho. Rozhodla o tom Komise rozhodčích a delegátů, která studovala chyby sudích v prvních dvou kolech Gambrinus ligy. Lukáš při utkání s Libercem v souboji ve velkém vápně uděřil domácího Jirouše, rozhodčí Racek si toho ovšem nevšiml a Lukáše nepotrestal. Na základě podnětu komise rozhodčích bude o případném trestu rozhodovat svazová disciplinárka.<br /><br /> Komise rozhodčích a delegátů dále potvrdila, že chyboval asistent sudího Jiří Jiřík, když v 1. kole neodmával ofsajdový gól Václava Svěrkoše v zápase Bohemians - Baník.

Pavel Lukáš před disciplinárku

Nepřehledná situace při utkání Bohemians v Liberci se seběhla prvním poločase. Při rohovém kopu hostí držel Jirouš nabíhajícího Lukáše za dres, vzájemné pošřuchování vyvrcholilo až ranou stopera Bohemians do obličeje libereckého hráče. Ten po krátkém ošetření pokračoval dále ve hře. Rozhodčí si tohoto incidentu nevšiml, ovšem zachytily ho kamery České televize. Na základě těchto záběrů se Komise rozhodčích rozhodla dodatečně žádat o potrestání hráče Bohemians. Toho si brzy předvolá Disciplinární komise a bude celou záležitost vyšetřovat.

O Klokanech se na úterním zasedání Macelovy komise hovořilo ještě jednou, tentokrát jako o poškozených. To, co potvrdily televizní záběry, stvrdila i komise. V úvodním kole Gambrinus ligy dal Baník na Bohemce neregulérní vedoucí gól, protože Svěrkoš přebíral odražený míč od svého spoluhráče v ofsajdovém postavení. Chyboval asistent Jiří Jiřík a ve čtyřech následujících kolech nebude nominován.