Také Vfl Wolfsburg ctí zelenobílé barvy

Není úplně běžné, aby Bohemka měřila síly s bundesligovým soupeřem, a tak si Vfl Wolfsburg zaslouží alespoň krátkou vizitku. Klub byl založen 12. září 1945 a ctí stejně jako Bohemka zelenobílé barvy, a tak kustod Klouček na zápas do Německa připravil venkovní černou sadu dresů. V současné době se Wolfsburg nachází na 11. místě bundesligové tabulky se ziskem 16 bodů ze 13 utkání, když poslední dva zápasy prohrál - nejprve 3:5 v Bochumi a v neděli 1:2 doma s Leverkusenem. V loňské sezóně skončil Wolfsburg na 15. místě Bundesligy.

Také Vfl Wolfsburg ctí zelenobílé barvy

Trenérem týmu je čtyřiapadesátiletý internacionál Felix Magath a v kádru disponuje početnou cizineckou legií. Kromě stříbrného medailisty z MS hráčů do 20 let Jana Šimůnka (jenž má za sebou v juniorských kategoriích i krátkou klokaní minulost) a bosenského kanonýra Džeka, jenž působil v Teplicích, také například Brazilce Marcelinha, Portugalce Alexe, Argentince Quirogu, Belgičana Van der Heydena, Rumuny Munteana a Rada, Ghaňana Boakyeho či Poláka Krzynoweka.

Utkání je pro Wolfsburg přípravou na zápas na hřišti Bayernu Mnichov. V tom prohraném doma s Leverkusenem vyběhla na hřiště tato sestava: Jentzsch – Riether, Madlung, Costa, Schäfer (79. Šimůnek) – Josué (60. Santana) – Dejagah (60. Radu), Marcelinho, Gentner, Krzynowek – Grafite.

Stadion Volkswagen Arena má kapacitu 30 000 míst, z toho 22 000 k sezení a 8 000 k stání.Na ta budou k dispozici na utkání s Bohemians vstupenky za cenu 6 euro, k sezení v rozmezí 13 až 20 euro.