Neporazilenost obou týmů pokračuje dále

Zajímavý fotbal před velmi dobrou kulisou. To bylo nedělní odpoledne na stadionu v Karviné, který prochází postupnou rekonstrukcí. Zdejší fotbal se dere nahoru, finanční zázemí poskytuje město a firma OKD. Karviná má pro příští sezonu ty nejvyšší cíle a tomu odpovídá i jarní výkonnost mužstva. V tabulce jara patřila Karviné třetí příčka, navíc na jaře dali karvinští nejvíce gólů ze všech týmů, sedmkrát v řadě neprohráli. „Karviná se ukázala jako velmi dobrý tým. Utkání mělo více než druholigovou úroveň, diváci se měli na co dívat,“ chválil obě mužstva trenér Pavel Hoftych. Šance byly na obou stranách, remíza byla zasloužená, shodli se trenéři.

Neporazilenost obou týmů pokračuje dále

Přes tři tisíce diváků dorazilo na stadion s kapacitou osm tisíc. „Čekali jsme tak pět tisíc, ale je hokej v televizi,“ říkali místní činovníci a naráželi na televizní přenos z mistrovství světa Česko – Slovensko. Hlasatel na stadionu pak po každém gólu Čechů vše nadšeně zvěstoval divákům, což vzhledem k četnosti gólů narušovalo první poločas téměř každých pět minut. Pozornost dvou stovek fanoušků Bohemians se ale upírala na zelený pažit, kde žluto-černá Bohemka nevstoupila do utkání zrovna dobře. „Hned na začátku se nám zranili oba útočníci. Hartig si obnovil zranění lýtkového svalu, Slezák s výronem kotníku dohrál celý poločas,“ řekl ke stavu útočníků, kteří nastoupili v základu, trenér Hoftych. V sestavě se kvůli svalovým problémům neobjevil ani Ferenc Róth.

Nepodařený úvod ještě umocnila branka v 17. minutě. Martin Opic se postavil k přímému kopu a propálil zeď přesně k tyči. „Opic dal gól z přímého kopu i proti Spartě B. Tehdy to ale kopl na druhou stranu. Teď si postavil do zdi tři spoluhráče a mezi nimi míč propasíroval. Kopl to dobře,“ pochválil bývalého útočníka Bohemians současný kouč Klokanů. „V prvním poločase jsme hráli dobře a zaslouženě jsme šli do vedení,“ dodal trenér Karviné Leoš Kalvoda. Vedení Karviné paradoxně nakoplo Bohemku. Ta mohla odpovědět hned vzápětí. Krásný centr Kotyzy na zadní tyči dostal na hlavu Slezák, byl úplně sám, ale hlavou ze dvou metrů přestřelil. „To byla naše největší šance v prvním poločase. Naše hra nebyla optimální, ve středové řadě jsme prohrávali hodně osobních soubojů a nedostávali jsme se do kombinace,“ hodnotil 1. poločas trenér Hoftych.

Do druhé půle už nastupovala zcela jiná útočná dvojice a aktivita Bohemky šla výrazně nahoru. Duo Hartig - Slezák nahradila dvojice Škoda – Strnad a oba hráči své předchůdce předčili. Strnad připravil obrovskou šanci pro Růžičku, ten vysoko přestřelil. Osvědčená spolupráce z minulého zápasu tak tentokrát gól nepřinesla. Až pět minut před koncem míč zatáhl Škoda, prudká přihrávka před branku prošla přes gólmana a na zadní tyči už stál úplně osamocený Strnad. Nastavil placírku, ale míč k němu nedolétl. Těsně před ním přilétl skluzem domácí Staš a míč srazil do vlastní sítě. „Vyrovnání bylo zasloužené. Apelovali jsme zejména na Honzu Morávka, že je to jen fotbal, aby se tím bavil. Důležité je podporovat se navzájem, hecovat se, i proto jsme od začátku vsadili na zkušenou útočnou dvojici, která zároveň dokáže tým povzbudit, protože jsme cítili, že střed zálohy není v ideálním rozpoložení,“ vysvětlil Hoftych složení základní jedenáctky.

Bohemka nakonec ani v Karviné neprohrála a udržela jarní neporazitelnost. Také Karviná prodloužila sérii bez porážky. Zajímavý souboj skončil zaslouženou remízou. „Před zápasem bych bod s Bohemkou bral, teď mě trochu mrzí, že jsme si to v závěru nepohlídali, ale souhlasím s Pavlem, že šance byly na obou stranách,“ smutnil trenér Kalvoda.