Už zase ten zakletý sever Moravy...

Bohemku čeká poslední výjezd, ale ten stojí za to, a to především kvůli vzdálenosti.  784 kilometrů dlouhá cesta čeká na hráče i fanoušky. Tam a zpět. V této sezoně naposledy. V neděli od 16 hodin je výkop všech zápasů 29. kola, Bohemka hraje v Třinci. „I když máme postup jistý, jedeme k zápasu o den dříve, protože je to přeci jen dlouhá cesta. V sobotu v poledne odjíždíme a přespíme ve stejném hotelu, jako když jsme hráli Karviné,“ upřesňuje trenér Pavel Hoftych program A-týmu. V Třinci podpoří zelenobílé přibližně stovka fanoušků, ostatní budou moci průběh tradičně sledovat na Virtuálním Ďolíčku v textovém on-line přenosu nebo na Rádiu Bohemka.

Už zase ten zakletý sever Moravy...

Trenéři dají i v Třinci možnost hráčům, kteří nenastupovali během jara pravidelně. V nominaci na zápas se neobjevuje Milan Škoda ani Jan Morávek. „Milan by jel, ale bolí ho tříslo, takže si raději odpočine. Mori s námi čtrnáct dní netrénoval, nastoupí až v posledním utkání s Ústím,“ vysvětlil některé absence trenér Bohemians. „Do Třince ale jedu, budu aspoň fandit,“ říká čerstvý maturant Jan Morávek. Zdravotní problémy vyřadí zřejmě ze sestavy i některé další hráče, ale i bez nich Bohemka v minulém kole dokázala porazit Hradec 1:0. „Pro nás jsou tyto zápasy cenné především v tom, že si v ostré konfrontaci vyzkoušíme co nejvíce fotbalistů,“ dodává Hoftych.

Výjezdy Klokanů na sever Moravy a do Slezska nepřinesly v této sezoně mnoho radosti. Ve Vítkovicích Bohemka poprvé prohrála, v Opavě si pak připsala druhou porážku. Dosud to jsou jediné prohry na kontě Pražanů, k této bilanci je nutné připočíst remízu ve Fulneku a v Karviné. „Je pravda, že nám tato oblast příliš nesedí. Co mám informace, tak to tak bylo v Bohemce vždycky. Ale takhle k tomu nepřistupujeme. Zápas v Třinci je poslední šancí pro některé hráče, aby na sebe upozornili a ukázali, že do kádru pro ligu patří. Proto očekávám maximální nasazení a touhu po vítězství,“ říká kouč Bohemians.

Třinec na jaře podává velmi dobré výkony, v jarní tabulce mu patří čtvrté místo. I proto se dá očekávat kvalitní protivník s velmi dobrou ofenzivou. „Ve dvou posledních domácích zápasech dali celkem osm gólů, to o něčem svědčí. My budeme chtít navázat na naše jarní výkony, ale hlavním cílem je prověřit individuální schopnosti jednotlivých hráčů,“ dodal trenér Pavel Hoftych.