Ve středu do Ovčár, v pátek do Norimberku

Ani reprezentační přestávka neznamená pro fanoušky Bohemky žádné volno.

Po utkání v Mladé Boleslavi má Gambrinus liga přestávku a na fotbal do Ďolíčku se půjde až v neděli 13. září, kdy se Klokani utkají s Českými Budějovicemi. Ještě předtím sehrají dva zápasy a fanoušci si budou moci odskočit i na hudební festival Zelená a bílá. Bohemians 1905 hrají 2. kolo poháru Ondrášovka Cup (dříve Pohár ČMFS) ve středu od 17 hodin v Ovčárech, v pátek je pak na programu zajímavý přípravný zápas s bundesligovým Norimberkem. V Německu začíná zápas v 17:30. V sobotu si fanoušci mohou zpestřit víkend návštěvou festivalu Zelená a bílá v Lipnici nad Sázavou.


STŘEDA, 2. 9. 2009, 17:00 – POHÁR ONDRÁŠOVKA CUP
Do pohárové soutěže vstupují Bohemians 1905 na hřišti ambiciózního nováčka třetí ligy. Ovčáry v loňském roce vyhrály divizi, teď jsou na čele ČFL. Ve čtyřech zápasech ještě ani jednou neprohrály. „V poháru si chceme prověřit i některé mladé hráče z juniorky. Je to ideální možnost je postupně zapracovat do A-týmu. Chceme vyhrát, to je jednoznačný úkol,“ říká trenér Pavel Hoftych. Ovčáry se nacházejí nedaleko Brandýsa nad Labem, 33 kilometrů od Prahy. Utkání začíná ve středu v 17 hodin, vítěz utkání se střetne s Třincem, který porazil Brumov 5:0.

PÁTEK, 4. 9. 2009, 17:30 – PŘÍPRAVA V NORIMBERKU
Zajímavé přípravné utkání sehraje Bohemka v pátek. Jelikož o víkendu je volno kvůli reprezentační přestávce, kývla Bohemka na nabídku bundesligového Norimberku. Bývalý tým Marka Nikla pozval Klokany k přípravnému utkání, které se odehraje ve Sportpark Valznerweiher, což je tréninkové centrum klubu. Pro Marka Nikla to bude první vzájemný zápas od doby, kdy se v Norimberku po devíti letech rozloučil. Před dvěma lety se vrátil do své „rodné“ Bohemky, teď přijede v dresu Bohemians do Norimberku. V případě zájmu vypraví Bohemka na toto utkání autobusový zájezd, o němž budeme případně informovat v pondělí. Vstupné na utkání činí 5 euro.

SOBOTA, 5. 9. 2009, 12:00 – HUDEBNÍ FESTIVAL
Druhý ročník festivalu Zelená a bílá proběhne v sobotu 5. září 2009 v přírodním amfiteátru v Lipnici nad Sázavou. Hudební festival určený nejen pro fanoušky Bohemians tentokrát přilákal ještě známější kapely, takže se určitě vyplatí přijet. „Tentokrát jsme zvolili jen jednodenní festival, což by mohlo fanouškům více vyhovovat. Chceme, aby si to lidé užili. Je to na počest vynikajících fanoušků Bohemky, ale vítán je tady každý,“ shrnuje Jaroslav Adamec, duchovní otec festivalu a sám velký fanoušek Bohemky. Vstupenky na festival si můžete koupit i ve fanshopu na Bohemce. Více o festivalu zde.