Pohárová bitva s Libercem je tady

Ďolíček znovu rozsvítí své reflektory, ve středu v 18 hodin začne zápas Ondrášovka cupu.

Pohárová bitva s Libercem je tady

Bohemka postoupila do 4. kola Ondrášovka cupu. Před dvěma lety se probojovala stejně daleko, ale vypadla s pražskou Spartou. Teď mohou fanoušci vidět Bohemku v pohárovém zápase doma. Utkání začíná ve středu v 18 hodin ve vršovickém Ďolíčku. Soupeřem Bohemky bude Slovan Liberec, kterému se v domácí lize nedaří, proto svoji pozornost upíná k domácímu poháru. I Bohemka chce postoupit a nastoupí v plné síle. Přijďte se podívat do Vršovic a vyplňte si reprezentační přestávku příjemným večerem. Permanentkáři mají vstup zdarma po předložení permanentky, ostatní si musí koupit vstupenku na místo za 100 Kč. Na všechny tribuny je cena stejná.

Bohemka má za sebou zápas se Střížkovem, který se hrál v neděli. Liberec má o jeden den odpočinku více, protože už v sobotu prohrál v televizním utkání v Teplicích. „To nehraje zásadní roli. Utkání Liberce jsme sledovali, máme představu i z jiných dvd o hře našeho středečního soupeře. Liberec hraje dobře, ale nedává šance. Navíc pohár je pro něj při současném postavení v tabulce asi prioritou,“ říká Hoftych o motivaci našeho pohárového soupeře, což potvrzuje i liberecký útočník Jan Nezmar. „Vzhledem k vývoji v lize je pro nás pohár strašně důležitý. Pak v přestávce budeme dál pracovat,“ řekl pro Idnes.

Trenéři nemohou počítat s Lukášem Hartigem, který si v posledním utkání natáhl tříslo. „Bohužel má Lukáš svalové zranění, takže ho v tomto utkání nemůžeme využít. Ale jinak jsou všichni v pořádku. Uděláme nějaké změny v sestavě, ale platí, že chceme postoupit a na únavu se nikdo vymlouvat nemůže,“ říká Hoftych. „Naše předchozí pohárová vystoupení mají stoupající tendenci, takže doufám, že to bude pokračovat. V Ovčárech to byla bída, v Třinci už jsme podali slušný výkon, proti Liberci hrajeme poprvé v poháru doma a chceme fanouškům přinést výhru,“ popisuje Hoftych pohárovou cestu Klokanů. Ve 2. kole porazili třetiligové Ovčáry až na penalty, když v normální hrací době skončilo utkání 2:2. Ve 3. kole Bohemka vyhrála v druholigovém Třinci 1:0 gólem Haška. 

Odveta se hraje v Liberci ve středu 28. října. „Bylo by dobré doma neinkasovat, tak velí pohárová matematika. Ale to neznamená, že budeme jen bránit. Chceme navázat na naše poslední domácí výkony s Budějovicemi a se Slavií. Pak máme šanci na úspěch,“ dodává Hoftych. Brány stadionu se otevřou již v 16 hodin, samotný zápas začíná v 18 hodin a bude se hrát pod umělým osvětlením.