Hra lepší než výsledek

Bohemka předvedla proti Liberci dobrý výkon, ale výsledek tomu neodpovídal.

Hra lepší než výsledek

Po roce se pohárová soutěž vrátila do Ďolíčku, tentokrát už přeci jen s větší příchutí pohárové Evropy, protože osmifinále Ondrášovka cupu s Libercem se hraje již na dva zápasy a fanoušci Bohemky tak zase po letech mohou oprášit populární slovní spojení „pohárová matematika“. Ta velí doma neinkasovat, protože góly na hřištích soupeřů se při rovnosti skóre počítají za dva, což byl i jeden z úkolů domácího utkání s Libercem. Trenéři vsadili na podobnou sestavu, jaká hrála v lize, došlo v ní ke čtyřem změnám. „Cseh odjel na jednadvacítku, tak ho zastoupil Lukáš, Bartka jsme zkoušeli na levém beku místo Rychlíka, Ivan Hašek je už zdravý a chceme s ním pracovat, proto dostal šanci místo Hrdličky na defenzivním záložníkovi. A vpředu Kaufman měl dokázat svůj přínos pro mužstvo,“ vysvětlil změny kouč Pavel Hoftych.

Bohemka vstoupila do zápasu lépe. Byla svižnější, přesnější v přihrávkách a dostávala se i do šancí. V 15. minutě se k vápnu prokličkoval Hašek a těsně před hranicí pokutového území ho liberečtí srazili k zemi. K přímému kopu se postavili Dian a Kaufman a druhý jmenovaný si zopakoval gólovou trefu z utkání proti Českým Budějovicím. „Naši obránci změnili směr střely, šel jsem už na zem a podklouzlo mi to pod nohou,“ litoval liberecký brankář Zbyněk Hauzr. Bohemka vedla a dál útočila. Další vyloženou šanci měl znovu Kaufman, z úhlu postupoval sám na Hauzra, ale ten ho tentokrát vychytal. „Kdybychom proměnili tuto šanci, možná jsme soupeře dodělali. Ale pořád ještě zbývalo hodně času. Naše hra prvních dvacet minut byla velmi dobrá a Liberec jsme prakticky k ničemu nepustili,“ pochvaloval si první čtvrtinu zápasu kouč Bohemians.

Ale hned první střela hostí na bránu skončila gólem. Ve 23. minutě napřáhl Papoušek a z pětadvaceti metrů vymetl růžek Sňozíkovy branky. Studená sprcha pro Bohemku, která byla do té doby jasně lepší. Liberec se oklepal a zejména Blažek dělal naší obraně problémy, ještě do poločasu po brejku trefil tyč. „Chtěli jsme hrát fotbal, proto bylo relativně dost šancí na obou stranách. Naším cílem bylo uspět a zároveň v plné zátěži vyzkoušet některé hráče. S hrou jsem celkem spokojený, byl to ligový fotbal, který převýšil podceňovaný pohár. S výsledkem samozřejmě už méně, ale ještě není nic ztraceno,“ hodnotil zápas Pavel Hoftych. „První půle byla z naší strany velmi dobrá, ve druhé už jsme dělali více chyb a bylo to chvílemi rozhárané. Přesto jsme byli stále aktivnější než Liberec,“ dodal.

Liberec o svém vítězství rozhodl po přestávce. Krásným obloučkem z úhlu se trefil Blažek. Bohemka ale stejně jako loni v poháru proti Hradci Králové mohla vyrovnat z penalty, stejně jako loni to nezvládla. Tentokrát se k penaltě po faulu na Kaufmana postavil Radek Sňozík, ale jeho střelu po zemi Hauzr kryl. Liberec vyhrál v Ďolíčku 2:1, odveta se hraje 28. října v Liberci. „Uvidíme, v jakém rozpoložení budou oba týmy v lize, tak se bude odvíjet i pohárová odveta. Hned po odvetě navíc hrajeme s Libercem v lize doma, takže máme co napravovat,“ podíval se Hoftych do blízké budoucnosti.