Příspěvek Diskuzního fóra


Dobrý den, včera proběhla výroční členská schůze DFB. 

Účast byla přiměřená (56 členů) okolnosti, že se konaly volby prezidenta a také tomu, že s jednalo o formální a nevolební , ale ze zákona nutné setkání členů družstva.

 Zápis provedl Mgr. Milan Mraček a celou schůzi úspěšně vedl Martin Kurka. 

Drželi jsme se stanoveného programu:

1. Martin Kurka přivítal přítomné družstevníky a ředitele klubu Darka Jakubowicze, který dostal slovo a za klub pozdravil DFB a poděkoval za naší v ČR nevídanou podporu

2. Zpráva o činnosti DFB, kterou jsem si dovolil kopírovat a přiložit pod dnešní psaničko ( v tom fofru jsem včera přeskočil malý odstaveček o Jožovi Škriabovi, tak se mu tímto dodatečně omlouvám). Ve zprávě mám vyznačena místa, kdy jsem si od přítomných vynutil potlesk. Neberte to, jako důkaz arogance, ale jako pokus o nadechnutí před dalším čtením ;)

3. Martin Kurka nám oznámil zprávu o vyrovnaném hospodaření, kterou přítomní vzali na vědomí a nikdo ji nenapadl. Důležité je, že DFB nikomu nedluží a všechny peníze/vklady jsou použity na podporu Bohemky nebo na úhradu projektů, které s podporou Bohemky souvisi. Celkem se jedná částku vyšší, než 1.100.000,-Kč!

 4. David Vodehnal pěkně "spatra" hovořil o konkurzu, Ďolíčku a Magistrátu, o hospodaření klubu a jednáních na představenstvu klubu, o fotbalové akademii, a dalších příjemných záležitostech. Davida v jeho projevu velmi aktivně a věcně doplňoval Darek. 

5.Diskuze plynule navázala na výše zmíněné body a když se témata vyčerpala......

6.tak jsme se rozloučili.


Pokud jste to dočetli až sem a máte chvilku času, tak níže je zpráva o činnosti DFB v r.2017

BOFOR a ĎOFOR! 

-------------------------------------------------------------------------------------

Projev, zpráva o činnosti DFB


Dobrý večer kamarádi a kamarádky klokani, vážení družstevníci.

Než se pokusím jednou větou shrnout činnost DFB v minulém roce, tak jenom krátce připomenu proč vlastně družstvo fanoušků Bohemians máme. 

DFB je tady proto, aby pomáhalo Bohemce v těžkých časech. Nyní to konečně vypadá, že budeme mít opět Bohemku pro radost a ne, jako zdroj nervů nebo stresu. 

A kde beru víru v lepší časy? 

Zdroje jsou tři:

1.zdroj

Ohromná energie z fanoušků Bohemky, která člověka nabíjí a projevuje se nejen na stadionu, ale každodenním zájmem o dění v klubu a zejména velkou finanční podporou o které se bude hovořit podrobněji za chvíli

2.zdroj Informace

 Díky Vaší důvěře jsem získal možnost za DFB nahlédnout i do zákulisí dění kolem Bohemky a vidím ohromný pokrok od "znovuzrození" po současnost. Ty dobré zprávy často vím o chvíli dřív, než jsou zveřejněny, či potvrzeny  a je těžké nepodělit se o radost z menšího úspěchů a ještě sledovat často velmi zoufalé výkřiky oprávněně netrpělivých klokanů.  Z dění kolem klubu je vidět postupný vzestup a to nejen jen sportovní, který vnímáme všichni, dokonce si ho už všimla i běžná populace neznalá problémů klubu. Jde o to, že se pomalu, ale jistě daří řešit dlouho trvající problémy - konkurz a stadion. Ohromnou zásluhu na dnešním stavu má náš, jak říkal Vláďa Sucháč - pantáta Darek Jakubowicz, který dal v klubu do pořádku finance,  Bohemku zbavil "kostlivců ve skříních"  a drží jí v ekonomické rovnováze. Díky Darkovi a všem ostatním akcionářům je dnes Bohemka opravdu solidní firma! 

3.zdroj

Energii mi dává potřeba dotáhnout zaležitosti do konce za klokany, kteří se snažili ze všech sil makat pro Bohemku a DFB , ale už tady s námi nejsou - Lukáš Přibyl, Jirka Steinbroch/ dědek z Vršovic, Vláďa Suchý, pan Lišák a další...

Nestyďte se zatleskat klokanům, kteří jsou pořád v naších myslích

Teď tedy k té činnosti družstva v uplynulém roce.

Jak všichni dobře vědí, tak DFB je sice největší družstvo v ČR, ale nemáme žádné zaměstnance a všechno si děláme sami ve volném čase, často na úkor rodiny nebo což je pro někoho šílenější varianta na místo svých pracovních povinností . Zmiňuji to, aby se trošku zmírnila kritika naší neschopnosti rychleji zapisovat vklady, vyrábět členské průkazy, registrovat nové členy a uhánět členy, kteří zapoměli pár let zaplatit svůj členský vklad! Chceme to napravit, například David z rodinných zdrojů sehnal jednoho dobrovolníka, který Michalovi Holasovi pomůže s připisováním vkladů a za ty nevytištěné průkazky vynadám Sváťovi Baťovi. 

Tolik nastavené kritické zrcadlo a teď stručně, co se povedlo.

Nejdůležitější události loňského roku byly pro DFB 3 možná 4, tím sice trošku devalvuji slovo nejdůležitější, ale u Bohemky je jak víme všechno jinak ;)

1.událost - magistrát konečně rozhodl, sice na etapy, ale už to v současné chvíli jede na katastru a DFB opět bedlivě sleduje

2.událost - konkurz je ukončen, zaplacen - akorát.... akorát se čeká , jak jinak jestli z říše zla nepříjde další schválnost a také jak dopadne nějaké dovolání věřitelského výboru, který má už 100% zaplaceno, tak vlastně už není věřitelem. 

3.událost byla sportovní, jarní záchrana v první lize, tak nějak s odřenýma ušima a na to 

navazuje plynule 4.událost, tedy spíš blýskáni se na lepší časy, které s týmem všichni prožíváme celý podzim

Jak všichni jistě dobře vite, tak se  DFB velmi aktivně podílí na vedení klubu, kde máme Davida Vodehnala v představenstvu  a Martina Kurku v dozorčí radě. Oba berou svojí funkci velmi vážně a jsou v podstatě online schopni plnit všechny požadováné úkoly.

Jožo Škriab, má na starost sportovní záležitosti DFB. Na začátku roku se DFB už tradičně zúčastňuje turnaje fanklubů ve Varrnsdorfu - který jsme i díky jeho bojovném výkonu poprvé vyhráli. Jak podle kména každý pozná , tak Jožo je Slovák - troufám si říct, že pořád Čechoslovák bez pomlčky. Je velmi citlivý a protože mu v Praze chybí rodina, tak se dokáže lépe vžít do situace cizinců v ČR a si vzal na starost péči o zahraniční hráče Bohemky. Má dnes naprosto úžasný přatelský vztah s Žeňou, kterému pomáhal s bydlením, opravou auta a dalšími záležitostmi, které cizince v ČR trápí. 

Za to si všichni tři zmínění rozhodně zaslouží vyslovit uznání a Váš několikavteřinový potlesk.  , děkuji

 pro zajímavost : Na valné hromadě klubu v prosinci 2017 jsme v podstatě seděli u stolu všichni členové DFB. 

A máme tu další zajímavostV  roce 2016 jsme Bohemku podpořili částkou 1mil. Kč na úhradu konkurzního dluhu, který jsme se na valné hromadě v r.2015 zavázali uhradit. Po oznámení, že musíme zaplatit konkurzní dluh, se nám významně navýšily trvalé vklady družstevníků na účet ve Fio bance. Dále jsme získali nemálo prostředků za naše jakopeníze a taky se nám rozjel "kelímkový kolotoč", který velmi výrazně promluvil do našich vkladů.

Proč to opakuji, když vlastně hodnotíme rok 2017? Opakuji to, protože se nám v roce 2017 opět nebývale dařilo a to už je konkurz zaplacen. ;)Bohemce jsme tak mohli poukázat částku 750.tis. Kč , protože nám družstevníci i nadále posílají své trvalé vklady, protože každý zápas zmizí v průměru 400kelímků a protože se nám v přímé úměře s dobrým fotbalem plní i "Bednyho bedy". 

Bohemce jsme ale pomáhali i jinak. Například loňská brigáda na úklid a opravy Ďolíčku, byť s menší účastí vykázala neuvěřitelnou produktivitu a provedené práce Bohemce ušetřily více jak 200.000,-Kč. 

Další peníze Bohemce šetří naše stroje, vřetenová sekacka Jacobsen a provzdušňovač trávníku Vertidrain, ke kterým na sklonku roku přibyla i pískovačka, kterou má Bohemka opět od firmy Ittec za naše splátky, samozřejmě bez navýšení za 149,500,-Kč (čímž hodnota našich strojů pro Bohemku překročila za čtyři roky částku 1mil.Kč!)

Jsou tu ještě další drobnosti, které Bohemce velmi svědčí a to jsme zase, byť oklikou u těch našich vratných kelímků - víte že Bohemka vyprodukuje díky našim kelímkům o 120kubíků  odpadů ročně méně?! 

Prosím potlesk za náš podíl k záchraně planety!Děkuji

Na závěr mého kelímkového projevu ještě několik zajímavostí - zakoupili jsme v roce 2017 další čtyři série kelímků, lodní kontejner na kelímky a definitivně jsme vyřešili hygienické mytí kelímků u firmy NickNack. Majitel firmy Michal Hanák a jeho tým skvělých pracovníků nám velmi vychází vstříc, mytí dnes probíhá tak, že špínavé kelímky si přeloží z našeho přívěsu nebo ho zapřahnou za auto u nás ve firmě (kousek od D1) a nemusí jezdit do Prahy, do dvou dní na stejné místo přivezou čisté a my je vrátíme do Ďolíčku.  Do dnešního jsme odebrali 29.700 našich originálních vratných kelímků (r.2016-20.000 ks , r.2017 9.700 ks ) v tuhle chvíli nám NickNack vyrábí další kelímek (bohemácké notičky), aby byl v oběhu na prvním jarním utkání v počtu 2.500ks. 

A to je asi tak všechno, děkuji za pozornost.