Příspěvek Diskuzního fóra

Dobrý den klokani!

Všechny překvapila zpráva o ničivém tornádu na Moravě. Záběry z mobilních telefonů zachytily v naší zemi nevídanou devastaci krajiny a celých částí obcí. Přirodní živel si kromě šílených škod na majetku vyžádal i lidské životy.
Druhý den ukázaly pohledy z výšky totální zkázu veškerého majetku, budov, jindy velmi upravených zahrádek, vinohradů a samozřejmě i sportovišť.

Rychlý zásah českých, slovenských a rakouských záchranných složek, policie, armády a dobrovolníků pomohl zmírnit ztráty na životech. Následná nebo přesněji řečeno okamžitá vlna solidarity pŕináší kromě práce dobrovolníků, humanitárně materiální pomoci i tu finanční. Tyhle krizové okamžiky nás můžou oprávněně naplňovat národní hrdostí, protože drtivé většině společnosti není utrpení spoluobčanů lhostejné a přispívají nejrůznějšími způsoby na dobrou věc. 

Vedení DFB už během víkendu kontaktovalo naší moravskou partu klokanů s dotazem na konkrétní, cílenou pomoc. Klokani Sandy a Skrob nám pomohli vytipovat a kontaktovali z našeho pohledu velmi sympatický objekt. 
Nejsme politici, tak naší pomoc nikde veřejně neprezentujeme, jen to touhle formou oznamujeme našim členům družstva a klokanům, kteří nám i pomocí  kelímků přispívají na účet.
Drželi jsme se hesla, kdo rychle dává - dvakrát dává a proto DFB dnes poslalo ze svého účtu částku 50.000,-Kč n/a opravu zelenobílé tribuny T.J.Baník Mikulčice. Jen pro zajímavost, místní fotbalový oddíl má klubově barvy zelenobílé a tak byla naše volba přesně cílené pomoci jasná. 

Děkujeme všem za podporu! 

BOFOR!