Česká liga mladších žáků (U13)
Bohemians 1905
9:1 (4:1)
FK AS Pardubice
neděle 1. listopadu 2009 12:00
Branky Bohemians 1905
4. Čapek, 5. Klouček, 13. Tomič, 24. Čapek, 41. Brak, 46. Kocourek, 51. Čapek, 56. Čapek, 60. Čapek
Sestava Bohemians 1905: Zýta - Begić (28. Puczok, 42. Kocourek), Brak, Skuček, Vltavský - Štochl, Nezbeda (43. Kumprecht), Tomič, Klouček - Čapek, Vodrážka (34. Malík)
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Ve Vršovicích nás čekal poslední tým české ligy mladších žáků a my jsme všem návštěvníkům chtěli ukázat, že góly dávat umíme. Vše odstartoval již ve 4. minutě David Čapak, když si velice elegantně zpracoval nákop Marka Vltavského, přehodil si jednoho obránce, druhého a nemilosrdně zamířil k tyčce. 1:0. Za minutu se na branku hostí řítil další útok. Tentokrát z pravé strany. Míč měl na kopačce David a hezkým centrem našel z levé strany nabíhajícího Kloučka. Ten míč jen lehce tečoval a balón zaplul opět k brankové konstrukci. Ve 13. minutě z akčnější pravé strany naběhnul do volného prostoru Marko Tomič, kterého našel opět náš dvorní nahrávač a ostrostřelec v jedné osobě, David von majsterštik Čapek, a Mára si poradil s balónem bravůrně. Gólman hostí, který na míč vyběhnul příliš brzy, byl daleko z branky, Mára si toho všimnul a přesným lobem ho přehodil. 3:0 a všem bylo jasné, kdo dnešní zápas vyhraje. Ve 24. minutě si se skákajícím balónem poradil Čápa a balón poslal do sítě podobným způsobem jako Mára před ním. Jenže za dvě minuty se ozvali i Pardubice. Z rohového kopu pokořili nejlepší obranu v lize. Vojta Brak si špatně pohlídal hlavičkujícího střelce pardubických a soupeř do poločasu snížil na 4:1.

Ve druhé půli jsme více kombinovali, jenže k rychlému gólu to nevedlo. V 11. minutě se "Karlos" zřejmě chtěl všem omluvit za inkasovaný gól a stejným způsobem, jako naposledy soupeř, se opřel do balónu. Po dobře zahraném rohu se Vojta prosadil hlavou. Zvýšil tak na 5:1. A to opět nastartovalo střelecký stroj. Do hry se dostal i Dominik Kocourek, který toho hned využil. Dostal se k odraženému balónu a u brankové čáry balón levou nohou doklepnul do branky. V minutě dvacátéprvní se prosadil opět David Čapek. Zafungovala spolupráce z prvního gólu: asistent - Vltavský, střelec - Čapek, kompars - gólman hostů. Na ránu do šibenice se gólman jen podíval... O pět minut později se do listiny střelců zapsal opět náš David, když poslal balón k tyčce. A v posledních vteřinách zápasu rozšířil svoji sbírku na závěrečné tři asistence a pět gólů. I díky němu jsme vyhráli 9:1 a soupeře ze spodku tabulky jsme porazili nejvýraznějším rozdílem z doposud odehraných utkání.

I když obraz hry nebyl přímo ideální nebo takový, jaký jsme mohli vidět na začátku sezóny, soupeři jsme nasázeli devět gólů. Mezi střelce se nejvýraznějším písmem zapsal samozřejmě střelec pěti gólů David Čapek, ale nesmíme zapomenou na práci celého týmu. Bez dobrých přihrávek a týmové hry by jsme se takového výsledku nedočkali. Takže jen tak dále Klokani!!