I. Dorostenecká liga (U19)
FC Fastav Zlín
2:1 (0:1)
Bohemians 1905
sobota 17. dubna 2010 13:00
Branky
Kraus.
Rozhodčí
Adámková - Machálek, Šumšal.
Diváků
120.
Sestava Tescoma Zlín: Zapletal - Suchý, Jugas, Hájek, Čelůstka - Pospíšil - Kutra, Beránek, Salachna, Šumbera - Kurtin. Sestava Bohemians 1905: Mrázek - Živný, Regner, Vybíral, Pozníček - Mižič, Budínský, Kraus (70. Rejhon), Potočný - Valenta (78. Belán), Töre (52. Rein).
Místo zápasu
Luhačovice

Reporáž

Náš nejstarší dorost bojující o zachování extraligové příslušnosti se dnes představil v Luhačovicích, kde jim byl soupeřem Zlín, který se také pohybuje v sestupovém pásmu.

Utkání se od začátku hrálo ve velkém tempu, ale hra probíhala spíše mezi vápny. První náznak šance měli zlínští v 8. Minutě, ale chutě Moravanům zhatil kapitán Vybíral. Klokani výrazněji zahrozili po čtvrt hodině hry a hned z toho byl gólový úspěch. Agilní Valenta vyvezl balon a předložil ho Budínskému. Ten z jedné posunul do vápna na Krause a hráč, který si ve středečním zápase s Malajsií odbyl premiéru v A-týmu Bohemians, se nemýlil. O tři minuty později čaroval v bráně Bohemians Mrázek, který vytáhl jedovku jednoho ze zlínských snajprů. Ševci jsou sice velmi silný v kombinaci, ale pozorná obrana hostí si zatím vede znamenitě a naopak hráči od Botiče hrozí z brejkových situací. Do konce poločasu se však již skóre nezměnilo, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0 pro hostující hráče.

Druhá půle byla plná brankových příležitosti. Již dvě minuty po příchodu z kabin trefil osamocený zlínský útočník hlavou těsně vedle. Několik příležitostí měla i Bohemka, ale zbrklost v koncovce zamezila dalšímu gólu. V 64. minutě měl blízko k navýšení stavu Potočný, ale jeho trestný kop z uctivé vzdálenosti skončil pouze na břevně. A tak došlo na staré pravidlo nedáš-dostaneš. Zlín potvrdil svou sílu v narážečkách a po pěkné akci se snadno dostal k zakončení a srovnal skóre utkání. Poté měl šanci střídající Rein, ale neuspěl. Zlín několikrát rozebral obranu Bohemians, ale byl v koncovce hodně nepřesný. To se změnilo až v 82. minutě. Propadený balon napálil domácí hráč za Mrázkova záda. Vršovičtí se hnali do útoku, vytvořili si několik dobrých příležitostí, ale protože žádná z nich nskončila gólem, tak utkání skončilo výhrou Zlína 2:1.

Média