Česká liga mladších žáků (U13)
Bohemians 1905
6:0 (2:0)
Motorlet
neděle 11. dubna 2010 12:00
Branky
3' Brak, 12'Tomič, 32' Tomič, 46' Brak, 48' Malík, 50' Trčka
Rozhodčí
Dobrý - Opočenský, Vlček
ŽK
Motorlet 1
Sestava Bohemians 1905
Dařina - Skuček, Brak, Jakab, Vltavský - Štochl (38' Čapek), Klouček (42' Kocourek), Tomič, Trčka - Kumprecht (31' Puczok), Malík
Sestava Motorlet Praha
Grégr - Kovařík, Šustr, Mašek, Tichý, Sváta, Scharf, Šlapal, Závozda, Horák, Peroutka
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Již od začátku utkání bylo patrné, kdo převezme otěže utkání do svých rukou. Motorlet začal hrát se zhuštěným středem, ale tento tah se jim moc nevyvedl. Již ve třetí minutě se prosadil Vojta Brak hlavou. Snažili jsme se kombinovat a hrát více po stranách. Adam Dařina byl bez práce a mohl se zcela soustředit na dirigování obrany. Ve 12. minutě se prosadil kapitán Marko Tomič, který zvyšoval na konečný poločasový výsledek 2:0.

Druhý poločas začal stejně jako ten první. Hned po dvou minutách se nemýlil Marko, který využil nádherné přihrávky Šimona Trčky a z blízkosti prostřelil Dominika Grégra. Od té doby bylo na hřišti pouze jedno mužstvo. Klokani se snažili držet balón  a kombinovat co nejdále od své branky. A to se jim dařilo. Zviditelnit se chtěl také Martin Puczok, který o poločase nahradil Vítka Kumprechta. V 16. minutě poslal do vápna přízemní centr a ten zužitkoval na zadní tyči ve skluzu podruhé Vojta Brak. Zvyšoval na 4:0 a rázem jsme měli dva dvougólové střelce. O dvě minutky později jsme měli výhodu pokutového kopu, ke kterému se postavil Péťa Malík, do té doby dobře hrající na hrotu útoku. První ránu mu gólman sice vyrazil, ale následně nemohl dotyčný balón najít. Lehce dezorientovaný brankář měl míč přímo za zády a našel ho až v době, kdy k němu přibíhal Péťa. Vzájemný souboj vyhrál náš útočník a zvýšil na 5:0. O další dvě minuty později, kdy přicházel z levé strany centr od "Půčy", neuvěřitelně vlétl do vápna jako raketa Šimon Trčka a nikdo neví jakým způsobem dostal balón do branky. Ale dostal! A mohl tím oslavit svůj první ligový gól, stejně jako Péťa před chvílí.

Do konce utkání Klokani Motorlet už nepustili do vápna a dvě střely za celý zápas Adama neohrozily. Vyhráli jsme 6:0 a to nemluvím o tyčkách, břevnech a neproměněných šancí z naší strany.

Je ale určitě ještě co zlepšovat. Kluci zaslouží pochvalu a tento zápas nám musí být motivací do dalších bojů a zápasů.

Příští víkend nás čeká vršovický soused - Slavia Praha...

Média