Česká liga starších žáků (U15)
Bohemians 1905
1:1 (1:1)
AC Sparta Praha
neděle 14. března 2010 10:15
Branky
19. Habrun - 22. Čavoš
Sestava Bohemians 1905
Janoušek - Tikhonov (54. Ježdík), Pechr, Rothe, Bukáček (36. Hnilička) - Horký (66. Lukáš), Svozil (48. Nwogu), Habrun, Hanek - Veselý, Artemuk (63. Sláma)
Sestava AC Sparta Praha
taněk - Vokoun (44. Kadlec), Toml, Bederka, Vondra - Mejdr (36. Matoušek), Čavoš (65. Vejr), Sulovský (44. Hašek), Březina (48. Chroust) - Matějka, Nečas
Místo zápasu
Šeberov

Reporáž

V prvním jarním kole jsme na Šeberově přivítali Spartu a po dobré přípravě jsme chtěli načerpané síly zúročit a soupeře přehrát. Vítězství to nakonec nebylo, utkání skončilo zaslouženou remízou, ale rozhodně se bylo na co koukat.

Tentokrát se týmy na Šeberově nepotýkaly se sněhovými přívaly, ani s nekvalitním hřištěm, ale hlavně s větrem, který oběma soupeřům dosti znepříjemňoval hru. Nakonec se však oba rivalové s počasím vypořádali na výbornou a k vidění bylo mnoho zajímavých situací na obou stranách.

V prvním poločase byla lepší Sparta. My jsme nepředváděli to, co jsme chtěli, byli jsme pasivní a na některých klukách bylo vidět, že mají ze soupeře p řílišný respekt. Byli jsme daleko od hráčů, nepodrželi jsme míč a toho Sparta využívala ke kombinaci. Obrana však pracovala bezchybně, a tak jsme nemuseli čelit žádné vyložené šanci soupeře. Po rozpačitém začátku jsme však začali získávat pevnou půdu pod nohama a z ničeho nic jsme vedli. Hanek si vyměnil míč s Veselým, ten posunul kulatý nesmysl dopředu, kde jej v plném běhu trefil z voleje Habrun a jeho lob z 19 metrů zapadl za bezmocného Staňka - 1:0. Gól nás konečně probudil a i když Sparta po akci z levé strany vyrovnala Čavošem - 1:1, tak jsme začali hrát více dopředu a byli nebezpeční. Artemuk však centr Hanka usměrnil jen do obránce a těsně před přestávkou zneškodnil naše přečíslení 3 na 2 dobrým obranným zákrokem hostující obránce. Na druhé straně nás při šanci Sparty podržel Janoušek, a tak se šlo do kabin za stavu 1:1.

Po poločasové domluvě jsme konečně ztratili respekt ze soupeře a začal se hrát ofenzivní fotbal z obou stran. Nejprve se po centru za naši obranu netrefil Nečas, my jsme odpověděli akcí po levé straně, když Tikhonov smolně promáchl míč, který měl proti noze na hranici pokutového území. Pak opět zahrozila Sparta, ale na zadní tyči se tísněný hostující hráč nedostal k přesnému zakončení. Uběhlo znovu jen pár minut a tentokrát se blýskl střídající Nwogu, nejprve svůj samostatný nájezd zakončil jen do Staňka a o pár chvil později jeho pumelice z voleje prosvištěla těsně nad břevnem. Ofenzivní hra pokračovala a v další šanci selhal hostující útočník. Branku pak nedal ani Horký, když netrefil odražený míč po rohovém kopu. V závěru měli hosté obrovské štěstí, když Hanek zahrával přímý kop, který po promáchnutí Staňka skončil těsně vedle a bylo ještě hůř. Dvě minuty před koncem propadl rohový kop na zadní tyč, kde si jej zpracoval Hnilička, ale ze 4 metrů nedokázal prostřelit bránící hráče na brankové čáře. Zajímavé a napínavé utkání tak skončilo zaslouženou remízou, které by však slušelo více branek na obou stranách.

Trenér Petr Vanko: "Nakonec zasloužený bod pro obě strany. Náš výkon hodnotím pozitivně, i když v prvním poločase nebyl podle mých představ. Zbytečně jsme se soupeře báli a nechali ho hrát. Pak jsme si však dokázali, že fotbal hrát umíme a několikrát bylo před brankou Sparty pořádně horko. Škoda, že nepadlo více branek, protože tento zápas by si to asi zasloužil. Chtěl bych všechny za přístup a výkon pochválit, konec konců odměnou byl pro kluky zasloužený potlesk diváků při cestě do kabiny. Nyní nás čeká Jablonec a není čas na plácání po ramenou, ještě je před námi 14 ligových zápasů a hned v tom příštím musíme dokázat, že výkon se Spartou nebyl náhodný."

Média