Česká liga dorostu U16 (U17)
Bohemians 1905
3:2 (3:2)
Písek
sobota 23. října 2010 12:30
Branky
1. Matějka, 37. Řezníček, 40. Zvoníček (pen.) – 16., 20. hosté
Sestava Bohemians
Semerád – Jasz (51. Pospíšil), Pechr, Řezníček, Nováček – Matějka (70. Šíma), Bulíček, Richtrmoc (52. Habrun), Slavík – Zvoníček, Artemuk (41. Dufek)
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

V několika posledních utkáních jsme neměli ideální vstup do utkání a jakoby se rozkoukávali. Tentokrát byl cíl jasný, a to být velice aktivní hned od počátku. To se nám podařilo a z naší strany přišel rychlý úder hned v 52. vteřině utkání. Řezníček odvrátil výkop brankáře k Artemukovi, který poslal do ulice Matějku a ten se trefil přízemní střelou k zadní tyči. Bohužel to bylo na delší dobu vše a utkání upadlo do herní šedi. Hru jsme si také komplikovali několika nepřesnostmi v kombinaci v zadních řadách. V další šanci neuspěl Artemuk, který se řítil na brankáře po kolmici Zvoníčka, ale míč si dal daleko od nohy. V 16. minutě ovšem bylo vyrovnáno. Pechr vystoupil do souboje, ve kterém po přetlačované na půlící čáře nakonec míč nezískal, nedošlo k jeho zajištění a hosté využili rychlý brejk do otevřené obrany. Do vedení nás mohl dostat Slavík, který si nabíhal na trestný kop Zvoníčka, ale před brankářem nedokázal míč tečovat. A tak bylo zle na druhé straně. Opět chyba v zadních řadách, následný nepovedený centr, který zapadl k zadní tyči přihlížejícího Semeráda. Hra z naší strany postrádala potřebný pohyb a chuť hrát. Z tohoto trápení nás před pauzou dostala branka Řezníčka. Zvoníček opět zahrál dobře trestný kop a Řezníček hlavou vyrovnal. Sprcha pro hosty přišla v zápětí, v poslední minutě prvního dějství. Po faulu na Slavíka byl nařízen pokutový kop a Zvoníček se nemýlil.

I tak bylo o pauze v šatně velké dusno. Chtěli jsme se vrátit k hernímu projevu, který jsme praktikovali v posledních utkáních a neuchylovat se k nakopávání. Výkon doznal změn k lepšímu, občas nám v kombinační hře bohužel bránil nerovný terén domácí trávníku. Získali jsme územní převahu a hosté se již do výraznějších šancí nedostávali. To na druhé straně bylo vidno nemálo šancí, ale bohužel žádná nebyla proměněna. Několikrát podržel Jihočechy brankář, nedokázali jsme ani využít několika rohových kopů. Ke zdárnému konci nedovedli své nadějné šance Zvoníček, Šíma ani Slavík, a tak jsme neměli jistotu úspěchu až do samotného konce.

Trenér Martin Pačanda: ,,Toto utkání se nám příliš nevydařilo. Chyběl nám pohyb, přesnost a některým hráčům i chuť. Zřejmě si po minulých zdařilých výkonech kluci mysleli, že se soupeř porazí sám a že vše odehrají v chůzi. Když k tomu přičteme nerovný terén vyjde nám velmi nezáživný a podprůměrný první poločas. Ve druhé půli jsem zlepšili hlavně pohyb a nasazení a díky tomu jsme byli daleko více na míči. Písek jsem prakticky do vyložené šance nepustili. Nám se podařilo dostat do několika slibných příležitostí, ale branku jsme již nevstřelili.‘‘