Česká liga dorostu U16 (U17)
Mladá Boleslav B
1:4 (0:1)
Bohemians 1905
sobota 12. března 2011 12:30
Branky
45. domácí – 14. Slavík, 51. Zvoníček, 53. Artemuk, 55. Vostárek
ŽK
23. Slavík
Sestava Bohemians
emerád – Jasz, Vostárek, Svozil, Dufek – Bulíček, Rapant (41. Richtrmoc), Zvoníček (69. Pospíšil) – Matějka (55. Habrun), Slavík (47. Horký), Artemuk – dále připraveni Pechr a Starczewski
Místo zápasu
Městský Stadion - UMT

Reporáž

Bohemce se od začátku příliš nedařilo a do první větší šance se dostali domácí po chybě v naší rozehrávce. Ovšem Semerád střelu vyrážel na rohový kop. Po necelé čtvrthodince se povedla útočná akce, která znamenala naše vedení. Zvoníček získal míč a po ose Slavík – Artemuk – Zvoníček se opět dostal ke Slavíkovi, a ten vsítil svoji třetí branku v sezóně. I nadále jsme převáděli mnoho chyb v rozehrávce a kolem 30. Minuty nám bylo horko. Nejdříve se ozvalo břevno naší branky a za pár minut hasil nebezpeční na brankové čáře Vostárek. Na druhé straně mířil Zvoníček nad.

Po přestávce mělo utkání podobný ráz, hodně jsme chybovali a domácí zahazovali své brankové příležitosti. Ve 45. minutě se již radovali, když nezafungoval dobře střed obrany a Semerád již mnoho šancí uspět neměl. Kluci ale dokázali udržet koncentraci a zanedlouho přišli naše minuty. Nejdříve musel bohužel po faulu střídat zraněný Slavík. Po padesáti minutách se uvolnil Zvoníček a již pronikal sám do pokutového území, ovšem byl zastaven před jeho hranicí jen za cenu žluté karty. Trest ale přišel z následného trestného kopu, který sám Zvoníček proměnil. Za dvě minuty padla další branka. Artemuk naváděl míč, posunul na střídajícího Horkého, ten nahrál Dufkovi na levou stranu a přízemní přihrávku si našel ve vápně Artemuk a nedal domácímu brankáři šanci. Opět neuběhly ani dvě minuty a radovali jsme se po čtvrté. Vostárek převzal míč ve středovém kruhu, využil volného prostoru, postoupil více k brance a z dobrých 25 metrů poslal svoji ránu od tyče do sítě. Povedená a efektivní pětiminutovka tak rozhodla utkání. Zvýšit vedení ještě mohl Richtrmoc, ale tváří v tvář brankáři v koncovce selhal. Největší šance domácích přišla deset minut před koncem, ale nedokázali na malém vápně usměrnit centrovaný míč do prázdné branky.

I přes výkon, který zdaleka nebyl ideální, se nám podařilo na úvod jara zvítězit, což potěší. Potěšující je, že se o branky podělilo více hráčů. Utkání rozhodlo povedených 5 minut z naší strany a výsledek 1:4 je pro domácí určitě příliš krutý a zcela neodpovídá dění na hřišti. Ovšem hraje se na branky a v tomto hledisku jsme udělili mladoboleslavským lekci z produktivity.