Sebevědomí ano, ale s mírou

Do Vršovic přijede šestý celek Synot ligy.

Sebevědomí ano, ale s mírou

Po úspěšném obratu na jihu Čech se tentokrát Klokani v rámci 25. kola Synot ligy představí doma v Ďolíčku. Tam přijede celek z horních pater tabulky – FK Teplice.

Severočeši si po prohře v závěru utkání se Spartou (1:0) spravili chuť proti Mladé Boleslavi, když ji deklasovali o pět branek (5:0). Pak dokázali uhájit doma bod s Plzní (0:0). V tomto zápase ale dostal svoji čtvrtou žlutou kartu hráč Bohemky Roman Potočný, který tak proti týmu, ve kterém strávil i část své mládežnické kariéry, nenastoupí. Naopak proti Teplicím nesmí nastoupit Elvis Bratanovič, v této sezoně hustující v Bohemce.

Klokani se po nezdařeném utkání s Baníkem (0:2) vzepjali a odvezli z Českých Budějovic tři body (2:3). Situace však do 70. minuty nevypadala vůbec příznivě. Mužstvo v zelenobílých barvách prohrávalo o dvě branky, a i když mělo územní převahu, tak se gólově prosadit nedokázalo.

Pak ale přišel zlomový okamžik. Mosquera hlavičkoval do branky, kde však neoprávněně suploval roli brankáře Kladrubský a byl vyloučen. S následnou penaltou si poradil Rada, který nakonec poslal Klokany do vedení. Předtím se o srovnání skóre postaral důrazem Bartek.

Atmosféra se tak v kabině trochu uvolnila. „Je pozitivní,“ popsal Roman Pivarník a přislíbil: „Pokusíme se ji přenést do dalšího utkání.“

Nicméně sám dobře ví, že přehnané sebevědomí není na místě. „Každý zápas je jiný, má svoji historii,“ dodal k tomu trenér Bohemians. „My se budeme opět snažit o to, abychom uspěli,“ řekl nám trenér, který na lavičce vršovického klubu slavil sedmé ligové vítězství.

Právě v něm změnil obvyklé rozestavení s podhrotovým záložníkem a vsadil na 4-4-2. „Má to své výhody, nevýhody,“ komentoval Roman Pivarník a zhodnotil účinnost taktiky: „V některých fázích jsme byli spokojeni, v určitých věcech, především v záložní řadě, jsme nebyli.“

„To jsme si rozebrali,“ nenechal na pochybách fanoušky osmačtyřicetiletý kouč a přidal ještě dodatek: „Směrem dopředu ale aktivita byla, podobně jako tlak i šance.“

Bilanci s Teplicemi, aktuálně šestým celkem ligy, mají Klokani neveselou. Z 21 zápasů pouze pět vyhráli, čtyři remizovali a celých dvanáct prohráli. Na podzim utrpěli na severozápadě Čech tvrdou porážku (4:1).

Utkání startuje v 17 hodin sobotního času. Jako hlavní rozhodčí byl do Ďolíčku delegován Ardeleanu, postranní čáry obsadí Moláček s Blažejem. Na hřiště vyběhnou Klokani v nových dresech oslavujících 110 let existence.

V rámci Víkendu otců si Bohemka přichystala bohatý doprovodný program! Již v 16:15 odstartuje velká autogramiáda před muzeem na ochozu stadionu. Připraveni budou s podpisovými kartičkami Martin Cseh, Marek Jarolím, Václav Kalina, Vojtěch Engelmann a Elvis Bratanovič. Hned vedle bude připravena autogramiáda spolutvůrců nové knížky. Účast potvrdili již Radek Sňozík, Pavel Hoftych, Antonín Jelínek, či Antonín Panenka. O poločase proběhne Souboj maskotů a vyhlásíme slosovací soutěž o zapůjčení automobilu na víkend. Veškerý program najdete zde.