Bohemka netradičně ve středu

Klokaní rodina se sejde na ligu i v průběhu týdne.

Bohemka netradičně ve středu

Dohrávaný zápas z podzimu přinese třešničku na dortu v podání aktuálního ligového půlmistra. A i když se jedná o dohrávku, Klokani už jedno měření sil v letošní sezóně s Plzní absolvovali. Šlo hned o první výjezd, kdy po nepovedené premiéře s Hradcem Králové nikdo Bohemce moc šancí nedával. A ejhle, zrodila se remíza 1:1 a první ligová bodová ztráta pro Plzeň pod vedením trenéra Pivarníka.

Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
I v nedávné historii si Bohemians připsali nemalé úspěchy proti současnému přednímu českému klubu. Poslední domácí zápas Klokanů s Plzní sice skončil výhrou západočeského celku, ale v předcházejících čtyřech zápasech se hned třikrát radovali ze tří bodů Zelenobílí. Předposlední domácí prohra se totiž datuje až k roku 2009.

Během zimní pauzy se v kádru soupeře událo nemálo změn. Hostování skončilo albánskému záložníkovi Kacemu, na přestup do ruského Orenburgu se zase vydal útočník Ďuriš. Na druhou stranu se zase v Plzni objevilo nově několik zajímavých jmen - slovinský reprezentační bek Janža, z hostování se vrátil mladý Slovák Chrien a ze Zlína přišel stoper Hájek. Nejzvučnější postavou je ale rozhodně bývalý rakouský reprezentant Ivanschitz, jenž se vrátil do Evropy po působení v Seattle Sounders.

Před zápasem jsme vyzpovídali trenéra Klokanů Miroslava Koubka, který se nejprve rozhovořil o herních aspektech vlastního týmu, kdy začal obrannou činností: "Ta funguje, máme ji výbornou. Nejsem ovšem spokojený s ofenzivou, to je náš problém," stočil řeč na nízkou produktivitu Zelenobílých: "Hledáme cesty, jak to zefektivnit, dostali šanci jiní hráči. Například Mašek byl před utkáním v Brně lehce nakřáplý a nechtěl jsem riskovat před náročným programem zhoršení jeho zdravotního stavu," vysvětlil absenci klíčového hráče v zahajovací sestavě proti Brnu: "Nyní je již doléčený a připravený hrát."
Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)


O hře dopředu povídal pan Koubek i nadále: "Nejsem spokojen s nasazením útočných hráčů. To, co máme vzadu velice dobré, nám chybí vepředu, chybí nám větší drajv, jak se říká," vidí jako hlavní příčinu neúspěchu v ofenzivě: "Neudržíme vepředu míče. I když si ukazujeme na videu různé situace, není to ideální. Nechci je oddělovat od týmu, ale nepodávají takové výkony, které od nich očekávám," vyspílal trenér útočníkům.

Pár slov pan Koubek ztratil i u brankářské otázky, kdy při zranění Berkovce nastupuje Fryšták: "Tomáš chytá dobře, souvisí to i s naší dobrou defenzivou, ale v Brně nás podržel. Měl tam reflexivní zákrok, poté i štěstí - to, co od něj chceme, odvádí dobře." Jak to tedy bude dále, je ale stále ještě trochu ve hvězdách: "Všechno má svůj vývoj, Martin utrpěl vážný úraz, který zatřese i s psychikou. Před utkáním v Brně trénoval stále lehce a říkal, že hlava ještě není v pořádku. Není vůbec na pořadu dne, že by se stal zase jedničkou," zůstává pozice prvního brankáře stále otevřená: "Musí se nejdříve vrátit do plnohodnotného tréninkového zatížení a potom budeme řešit další otázky."

Následně trenér Bohemians přidal několik informací i ke hře proti středečnímu soupeři: "Každý tým má svůj způsob hry a každý trenér se snaží o nějaký překvapující moment. Spíše to bude otázka, jaké hráče nasadíme na jednotlivé posty a s jakými úkoly nastoupí. Chci hrát nebojácně a aktivně. V Jablonci a i v Brně to bylo více z bloku, ale úplně takhle to také nemělo být. Chci vidět větší aktivitu a záleží, co vám soupeř povolí."

Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
V neposlední řadě Miroslav Koubek vyvrací zvěsti o špatné formě západočeského celku: "Plzeň je silný soupeř, jestli někdo tvrdí, že je v hluboké krizi, tak to není pravda! Má individuálně velmi dobré hráče s mezinárodními zkušenostmi, kteří mají dobrou práci s míčem." Poté se opět vrátil k zápasové taktice svých svěřenců: "My ovšem chceme být aktivní, dobře je dostupovat a napadat a záleží, jak na to soupeř bude reagovat. Chceme hrát aktivně a útočně, žádný obranný blok. Každý hráč musí podat maximální výkon, zasadit to do týmového úspěchu a budeme hrát tak, abychom získali body."

"Plzeň dlouhodobě řeší, jestli hrát na dva útočníky vedle sebe, za sebou, či jek seskupí střední záložníky, mají více modelů, mezi kterými přeskakují," závěrem dokončuje pan Koubek povídání o soupeři a vzhlíží k utkání s velkou nadějí: "Mají i nejlepší defenzivu v lize. Při té naší mizérii je možné, že se nám ji podaří protrhnout třeba s Plzní."

Zápas začíná ve středu 15. 3. v 17:00 v Ďolíčku, jeho brány se otevřou hodinu před zápasem. Jako hlavní rozhodčí bude utkání řídit pan Karel Hrubeš, asistovat mu budou pánové Pavel Peřina a Stanislav Pochylý. A pokud byste měli třeba problém dostavit se na utkání kvůli pracovním či studijním povinnostem, tak zkuste využít omluvenky od ředitele klubu, kterou naleznete pod tímto odkazem. Informace o vstupenkách jsou už taktéž na Virtuálním Ďolíčku, informace o nich jsou pod následujícím odkazem.