Detail uživatele diskuzního fóra - zobak

Datum prvního příspěvku
04.12.2007
Celkový počet příspěvků
9
Podle diskuzních fór
Fórum Poč. příspěvků
Fotbal - Bohemians 3
Ptejte se vedení Bohemky 6
Použité IP adresy za poslední měsíc
Maskovaná IP Poč. příspěvků z IP Z této IP také píše
jmn9OmwX 3

Klokan z Černošic napsal:

Ahoj Milane, je škoda, že jsi s podobným nápadem nepřišel před 15 lety, nevytvořil údernou skupinu "Nový Ďolíček" ; já bych se přidal. Je to asi i tím, že jsem rovněž ekonom, což nám umožňuje vybalancovat ...

Ahoj Klokane z Černošic,

hodně zde diskutuješ, tak tě mám načteného:-)

Díky za námět, naprosto souhlasím, jenže jsem často měl pocit, že už jsem členem "úderné skupiny", stejně jako ty a tisíce dalších, která v nouzi největší zabojovala. Zachránila Bohemku po krachu nebo by určitě fyzicky odradila developerské bagry od přípravy staveniště z našeho Ďolíčku.

Ale, jak píšeš, doba se mění. Nebude to asi o sehnání třech miliard, protože jsme je za dlouhou dobu nesehnali a kdyby je někdo, kdo je má a zbytečné, chtěl pustit, asi by se už ozval. Nicméně jsme, pokud vím, s magistrátem, který Ďolíček a pozemky vlastní, nikdy neřešili žádnou jinou variantu, než modernizaci Ďolíčku.

Pokud bychom se my Bohemáci shodli na něčem, co se snad dá nazvat výměnou jejich pozemku s Ďolíčkem za jiný jejich pozemek s budoucím stadionem, třeba by ti velcí kluci v pozadí, co to teď brzdí, aby mohli ve Vršovicích co nejdříve stavět, vzali za své. A politici by měli body u voličů, jak to skvěle klaplo "pro fotbalové fanoušky, pro Bohemku, pro nové obyvatele Vršovic", a k tomu ty své korupční desátky z investičních peněz, které jim tím naším zelenobílým obtěžováním už asi třetí volební období odkládáme.

Jasně, že Darius nevytáhne miliardy na stadion, ale jsem za něj i Darka rád. Drží Bohemku nad vodou nejlépe z našich porevolučních majitelů. Dávají Bohemce neměřitelně víc času a peněz než já, tak se necítím oprávněn na ně nadávat, i když si některé kroky dovedu představit úplně jinak.

Ahoj Kolino,

tak až takhle vysoko jako Real zatím nemířím, ale je to tedy nádhera!

Vlastně nevím, jaká je nálada mezi mezi našimi zelenobílými bratry. Když o Ďolíčku v nějaké partě mluvíme, někdo je pro "národní" zelenobílý stadión kdekoliv v Praze, jiný nedá dopustit na Ďolíček i s jeho současnými i budoucími potížemi. Časem bude situace gradovat, FAČR nás nejdříve upozorní a rok poté už nám licenci nedá. Mrzelo by mě, kdybychom se pod časovým tlakem rozdělili na dvě názorové party bojující víc proti sobě než za Bohemku, proto do toho šťourám, odchod Martina Kurky na klidu taky nepřidal. Kéž bychom si místo pasivního doufání v zázrak všichni ujasnili, kam to chceme tlačit a jak.

Ať žije Bohemka!

Ahoj Klokoani, fórum sleduji skoro denně, ale příspěvek přidám tak jednou za deset let, tak prosím pravidelné diskutéry o shovívavost s přimotáním do diskuze a dlouhou slohovou prací.

Mám pocit, že dlouholetá debata o budoucnosti Ďolíčku se teď láme a náš srdečný boj před Magistrátem přinesl jen to, že se nebouralo hned. Tiché vyhnívání.

Během více jak čtyřicetilého navštěvování zápasů Bohemky (nejen) v Ďolíčku, jsem si k našemu svatostánku vytvořil citový vztah, ale zároveň jsem ekonom a realista. Když už jsme v situaci, do které nás dostali jiní, tedy hrajeme na ikonické a milované ruině, která patří Městu nezastupovaném v podstatě vůbec nikým, navíc pravidelně obměňovaném "nikým", se zájmy, které se nepotkávají s našimi, není čas na změnu priorit? Chceme doufat, že na pozemku s několikamiliardovým potenciálem pro developery a jejich placené politické sluhy bude stát nový osmitisícový Ďolíček vlastněný Prahou, jehož jediným výnosem by byl nájem od FC Bohemians? Že to někdy odklepnou, jasně, rychle, transparentně? Myslím, že je to naivní, o čemž jsme dlouhodobě a bez debaty přesvědčováni.

I kdyby to s rekonstukcí vyšlo (to by museli být všichni ti šmejdi dlouho v bezvědomí), bojím se, a proto tohle píšu, že ani nám Bohemákům by zmodernizovaný Ďolíček příliš neprospěl. Jsem přesvědčen, že novým, jen osmitisícovým Ďolíčkem, Bohemku na desítky let zakonzervujeme do pozice těch malých, ale sympatických, co jsou klub jako rodina, kousek od té velké a významné Slavie, ve stínu té velké Sparty, ale na Prahu aspoň sympaťáci... Na setkání s kamarády a veselici spojenou s fotbalem je to asi dobré, ale pro nostalgické pamětníky neporazitelné Bohemky, mezi které patřím, to přece nemůže být cíl! V osmdesátkách kapacita 16,5 tisíce často nestačila, bolševici z Letné i s ÚV KSČ v zádech nevěděli, jak proti té drzé Bohemce uspět, zkratka u bezvýznamného souseda Slavia IPS Praha znamenala, že I Předposlední Sestupuje. Na Slovensku jsme si vybírali esa jako Dobiáš nebo Zelenský, a to podepsané přestupy Masného nebo Čapkoviče do Bohemky museli zabrzdit politici. Takovou Bohemku chci! Dodnes z toho žiju. Chci, aby se další generace hlásily k Bohemce, protože je skvělá, ne proto, že jí fandil táta i děda, tak aby měli pokoj doma a se spolužáky ve třídě, co fandí Spartě a Slavii, fotbal moc neprobírali.

Naprosto kacířsky si umím přestavit ústupek vyměnit s Prahou tu momentálně nejcennější proluku ve městě s chátrajícím Ďolíčkem za špičkový zelenobílý stadión někde u metra s obrovským parkovištěm a nájezdem na kapacitní silnici, tak jak to pár let před revolucí plánoval náš fanda, generální ředitel Vodních staveb Hostivař, přímo na Hagiboru s výstupem z metra Želivského. Určitě bychom dnes byli jinde.

Prožíval jsem euforickou radost při znovuzrození zkrachovalé Bohemky, postupech z druhé ligy, smrti Střížkova nebo s vlajkou v kotli v Bodo, ale taky vím, že všechny tyhle radosti nám vlastně umožnilo neštěstí té naší dříve neporazitelné Bohemky. Že si vážíme situací, které by bez šmejdů v politice, obchodě i v samotné Bohemce prostě nenastaly:-( Zrekonstuovaný malý Ďolíček nám, obávám se, žádnou budoucí nehynoucí slávu a význam nepřinese.

Díky všem, co dočetli až sem. Nejsem agent žádného politika ani developera, to mi, prosím, věřte! A všem přesvědčeným, že Bohemka=Ďolíček rozumím a pochopím i jakoukoliv negativní reakci, zažili jsme tam opravdu hodně štěstí!

Krásné zelenobílé Vánoce!

Milan, DFB 759