Příspěvek Diskuzního fóra

Někdo z klubu musel utopit alespoň 50 koťátek nebo vyhladit nějaké menší městečko... jinak si už vážně nedovedu vysvětlit, jakou "smůlu" v této sezoně máme. Za celou dobu, co je  vlize VAR, nám pomohl jednou, jinak nám vždy uškodilo, většinou svojí nepřítomností. Nutno podotknout, že jak na Spartě, tak včera proti Slavii se určitě jednalo o naše fauly a je to hlavně vina těch hráčů, že si nedávají pozor, zejména když ví, že je na zápase VAR!!! Nicméně to, v jakých situacích nás video potopilo - já ani nevím jestli se mi chce brečet, hystericky smát nebo někoho zmlátit (asi ta třetí možnost). Pokaždé to výrazně poškodilo fotbal jako hru a sport...

Já jsem zastánce videa, ale za určitých podmínek - za 1. video bude na všech zápasech kola, za 2. VAR bude mít ve videu ofsajdovou čáru, za 3. budou se žlutě trestat simulace i v případě odpískaného faulu, za 4. každý tým by měl něco jako Eagle eye v tenise - jednou za zápas bude moci požádat o přezkoumání sporné situace, za 5. přísnější tresty pro rozhodčí, pokud i přes pomoc VAR chybuje (např. Frýdkova ruka/neruka v zápase Sparty s Duklou je ukázkový příklad). Jen takto může být video objektivní, spravedlivé a plnit účel, za jakým bylo zavedeno. V současném stavu video slouží akorát k tendenčnímu řízení zápasů, což se ale nelze divit v téhle korupcí prolezlé zemi kde fotbal řídí mafie.

Teď k fotbalu - první půli jsme hráli až moc pasivně, ve druhé půli už byla hra lepší, ale pořád to nebylo dost. Chápu, že proti Slavii nemůžeme hned od začátku otevřít hru, ale nechávali jsem sešívkám až moc prostoru, zejména kolem vápna. Také nechápu taktiku "nefaulování" - ztratíme míč na půli či dokonce na soupeřově polovině, ale nikdo nezkusí byť jen decentním faulem zastavit rozvíjející se akci soupeře, ale pak faulujeme před naším vápnem? Co je tohle za logiku? Obzvláště nepochopitelné je pak to držení ve vápně - jednak je to blbost, protože to vždy zavání penaltou, ale když už si proboha musím pomoct rukama tak to dělám tak, aby to nebylo vidět ne? Fakt nechápu naivitu některých našich hráčů.

Včera jednoznačně nejhorší Krch a F. Hašek, ale to není nic nového. Dan letos postrádá vše, co dříve bylo jeho předností - přesná a konstruktivní přihrávka, vyhrával souboje čistě, snad jen to hlavičkování mu ještě jde. Jeho chyby nás letos stály minimálně dva zápasy a je to o to smutněší, že je kapitán. F. Hašek na ligu vážně nemá, zejména na kraji zálohy (jako střeďák byl sice taky pod ligovou úroveň, ale to co předvádí na kraji je fakt katastrofa). Velmi špatný pozičně, v soubojích slabý, směrem dozadu nespolehlivý, směrem dopředu nevýrazný a k tomu často chybuje (včera druhý gól začal u něj když ztratil/špatně odkopl míč, zbytek pak dokončil Krch když zaspal a nebránil Škodu).

Ale ať jen nehaním. Včera skvělý výkon Vaníčka, vynikající Fryšták (za žádný gól nemohl, u třetího se sice jen koukal, ale na míč nejprve neviděl a pak když už ho viděl, tak byl zrovna v takovém blbém pohybu), hodně se mi líbil Levin - dobrý pohyb, na naše poměry dost dobrý na míči, vyhrává souboje (i když občas zbytečně fauluje za ŽK). Svůj standard (myšleno dobře a bohovně) zahráli Dosty s Barťasem (ten měl problém, že před ním hrál junior, který se nevracel nebo věčně nebyl kde měl). Na Puškáčovi a Vackovi bylo vidět, že jim chybí herní praxe a fyzička (zejména u prvně jmenovaného), ale s každým zápasem půjdou jen nahoru. Ruda se pomalu zlepšuje, ale pořád to není co bývalo, zejména v rychlosti (a to byla vždy jeho největší přednost).

Střídající hráči - Záviška je hlavně běžec, což ale v pozdějších částech zápasu může být rozdílové, včera bohužel nebylo. Vodháněl mi nepřišel tak špatný jako dříve, včera tam měl docela dobré věci (někdo tu nedávno psal, že ho viděl na tréninku a je prý dosti "fotbalový" - možná to brzy začne předvádět i na hřišti). Marhún - je vidět, že nemá dostatečnou fyzičku, hlavně zrychlení a agilita u něj pokulhává, ale myslím, že dobře čte hru, zejména směrem dopředu se pohyboval ve správných prostorech a třeba jak nabíhal na zadní tyč na centr Vaníčka (který byl bohužel v ofsajdu), to většina z našich hráčů vůbec nedělá (obecně prostor na zadí tyči dost podceňujeme jak v útočné tak obranné fázi). Kdyby naši hráči řádně zavírali na zadní, tak jsme mohli dát alespoň o 5 gólů více, což by se určitě podepsalo i na bodových ziscích. Takže podle mě bude Marhún velice platný a nadstandartní hráč, jen co dožene fyzičku a sžije se s týmem.

Závěrem - na Seshity jsme prostě neměli, jejich tým je opravdu na mnohem vyšší úrovni. Nebýt toho posratého videa, tak mě to prohra zas tak moc neštve. Hlavně ale musíme začít porážet týmy kolem nás, takže za týden v Karviné bezpodmínečně za tři body a pokud se prohraje, tak by měl trenér Hašek odstoupit/být odejit - sice si nemyslím, že je tak špatný trenér, jím nastolená cesta je podle mě správná, ale některé věci prostě nedělá dobře (neustálé stavění Filipa, strach udělat změnu, nepřizpůsobení taktiky soupeři - jo, zní to hezky, že chceme soupeři vnutit náš styl hry, ale nejsme kurva Liverpool, aby jsme tak hráli pořád). A myslím, že v případě dalších porážek by změna trenéra byla tím správným impulzem, trochu změněná taktika, pročištění vzduchu v kabině (neříkejte mi, že kluky neštve, jak je Filip neustále v základu...) a čerstý start, teď po Karviné navíc bude repre pauza, takže v případě prohry tam ideální čas na změnu.

Sorry za takovou slohovku, ale musel jsem si trochu vylít srdíčko :) BOHEMKA DO TOHO!