Příspěvek Diskuzního fóra

Trošku s odstupem a chladnější hlavou: Vypadnutí v Chlumci nad Cidlinou je největší ostuda za posledních 6 let a potupy od střížkova v příbrami. I když to asi nemůže projít bez následků, nevím, jestli je nejvhodnějším řešením odvolání trenéra. Sice kdyby byl nějak extrémně kvalitní kouč, tak netrénuje v Bohemce, ale nevím, jestli v tuhle chvíli máme na lepšího.

Jsem hodně zvědavý na tu seanci vedení DFB. Jestli bychom měli „my“ odvolávat trenéra, je třeba přijít s nějakým „pozitivním“ řešením. Nejen koho ne, ale taky koho jo… A jestli si klub může dovolit někoho takového najmout nebo sehnat z vlastních zdrojů. V klubu máme pány Hrušku a Petrouše. A Sleziho samozřejmě. Všech si vážím, ale ani u jednoho nejsem přesvědčený, že dozráli k vedení áčka.

(edit: osobně se bojím, aby výsledek mimořádného zasedání vedení DFB nebyl nějaká nicneříkající fráze o varování a důvěře a ocenění... Tím by se Družstvo fanoušků Bohemians samo připravilo o funkci hlasu fanoušků Bohemians) Jestli by mi něco udělalo radost, bylo by to uvědomění vedení a manažerů klubu, že je teda něco fakt špatně. Že naštvání a frustrace má trošku hlubší kořeny než je jedna prohra v nějakym Chlumci. Proher ještě bude…

Nebudu zpochybňovat, že za posledních 14 let se fungování klubu v mnohém vylepšilo, ale zatímco se pomalu vylepšovalo, ostatní nás předběhli. Dělali větší kroky. A to nemluvím o Slavii, kde je to jasný, ale Baník, Zlín… Nebo třeba Liberec. Bohemka je brutálně podfinancovaná, zanedbaná, plochá a sterilní v komunikaci s fanoušky, kteří i kvůli tomu přestávají být její největší devizou.

Když se k tomu přidá nepřesvědčivý herní projev, vloni doma, letos venku, dopadá to takhle. Základ je nějaká sebereflexe, konec plácání se po ramenou, jak je všechno dobře, jak má pár lidí jedinou pravdu a jakýkoli protinázor je trapnej, lživej, hysterickej  etc. x posledních generací Bohemáků je zvyklých trpět, jde o to, jak s tím zacházet. Postavení Sektoru proti bojkotům a organizace supervýjezdu do Budějovic i v aktuální situaci je ten nejlepší důkaz, že potenciál je.