Příspěvek Diskuzního fóra

Taky přidám svůj pohled na náš kádr - momentálně jsme totiž v situaci, kdy při troše štěstí může být všechno nakonec v pohodě, ale stejně tak s trochou smůly (které poslední dobou máme určitě víc než toho štěstí) se nám po sezoně může z nemalé části rozsypat kádr:

Brankáři - jak říkají angličani "Not great but not terrible", tohle je jeden z mála postů, které nás zas tak moc netrápí

Obrana - na kraje máme v podstatě jen tři hráče (Dostál, Bartek, Vondra); Schumi odejde, Kosek je zatím velká neznámá a zaskakování Pepy nebo Köstla na kraji berou jako nouzové řešení. Ještě horší je to se stopery, kde za mě máme pouze dva kvalitní (Köstl, Hůlka), Bederka s Krchem pravidelně chybují, Pokorný je věčně zraněný a za mě nemá smysl ho mít v týmu. Krom toho Hůlka poslední dobou také chybuje (ono se to týká v podstatě celého týmu) a myslím si, že je mnohem lepší jako defenzivní záložník.

Záloha - Vodháněl, Hašek pryč, po Vackovi se slehla zem, Hronek je oproti předchozí sezoně poloviční (někdy i méně), Vaníček má hodně kolísavou formu (ale já bych k němu nebyl tak kritický jako ostatní, jako jeden z mála se nebojí přejít přes hráče a umí poslat solidní centr do vápna, ale chtělo by to trochu krotit ego), Květ hraje cosi mezi defenzivním a středním záložníkem a i když odvede dost práce, tak podle mě by měl hrát něco jiného a hlavně střílet! Novák (pro mě nejzajímavější hráč z naší zálohy) dostává minimum herního času a teď je možná i zraněný. Takže nám zbývají Pepa s Levinem, oba defenzivní záložníci, kdy Pepa teď taky není úplně ve formě a Levin, ač podle mě není tak hrozný jak to popisují ostatní, tak občas taky udělá solidní botu.

Útok - Pulkrab, Necid hostovačky, takže s nima nelze s jistotou počítat na další sezonu, krom toho nedávají góly (jednak nemají dost kvalitní míče od zálohy, jenže když už ho dostanou, tak většinou nepromění). Puškáč sice náš, ale bývá pravidelně zraněný, Keita je dle mě spíš podhrot nebo křídlo dosti diskutabilních kvalit (dnes teda jeden z nejlepších na hřišti, ale to spíš vypovídá o mizerném výkonu mužtva než dobrém výkonu Keity), Ugwu zraněn na 4 měsíce a zatím nic moc nepředvedl. Osmančíka skoro nehraje (rád bych ho viděl na hřišti častěji), takže nelze počítat s tím, že by se najednou vyšvihnul ve spolehlivého kanonýra.

Suma sumárum můžeme mít lusknutím prstů půlku toho, s čím jsme sezonu začali a obzvláště v této době je v podstatě vyloučeno, že by se nám v takovém případě podařilo tým kvalitně doplnit (na druhou stranu by možná konečně začali hrát odchovanci :) K tomu se celý tým potýká s poklesem formy, čemuž rozhodně moc nepomáhá neustálé změny v sestavě a rozestavení.

Myslím, že by klubu prospělo trochu ubrat té rodinné atmosféry. Je sice fajn, že všichni spolu mají skvělé vztahy, ale vždyť na tom hřišti to dnes (a chvílemi i v jiných zápasech) vypadalo, že si přišli jen tak čutnout! Hrozně nám v týmu chybí magor alá Petr Rada, kterej by po podobném výkonu v šatně všechny zjebal. Toť můj názor, sorry za slohovku, kratší to neumím :)