Příspěvek Diskuzního fóra

Čekal jsem od vedení nějaké zhodnocení nepovedené sezóny, pojmenování problémů, výhled do budoucna nebo zase nějakou pergolu. Ale nepřišlo nic. Bohemka asi s fanoušky komunikovat nepotřebuje. Tak jenom ve zkratce za mě.

Majitel: Majitelé nesou vždy hlavní zodpovědnost za úspěchy i za nezdary. Kritika na jejich adresu je tedy pochopitelná. Stále ovšem platí, že jsou to ti nejlepší, kteří tady od revoluce byli. Nebylo by dobré riskovat s nějakým bláznem, který by zde utopil nějaké peníze a za rok by ho to přestalo bavit a nebo s někým, kdo by měl úplně jiné zájmy než Bohemku. Možná by mohl pantáta trochu více Darkovi pomoct. Uřídit prvoligový fotbalový klub nebude pro mladýho kluka úplně jednoduché.

Sportovní ředitel: Tady nás asi nejvíc tlačí bota. Sice o něm náš trenér říkal, že není příliš finančně náročný, ale to jen potvrzuje tvrzení, že nejdražší jsou levné věci. Před Vánoci prohlásil, že je vše v pořádku, jenom kdybychom vyhráli zápasy, které jsme ve skutečnosti prohráli, měli bychom daleko víc bodů a byli v prostřední skupině. To byla opravdu legendární věta. Vybudoval nesmyslně široký kádr, který samozřejmě někdo musel platit. Téměř nikoho nedokázal prodat. Velká spousta hráčů mu odmítla podepsat prodloužení smlouvy. Měli jsme i jednoho, který odmítal s podepsanou smlouvou pod tímto vedením nastupovat. Vyjmenoval nám milion důvodů proč nemůže pracovat se zahraničními hráči atd. Je tady už velmi dlouho a změna by byla na místě. Ideálně kdyby ho nahradil nějaký Bohemák.

Hráči: Nevím kdo zde má zůstat, ale máme docela slušnou osu mužstva - Křapka - Hronek - Květ - Puškáč. K nim se občas přidají slušným výkonem i někteří další hráči z kádru. A snad je od podzimu doplní a dostanou více příležitostí i naše mladé pušky. Je tu i pár hráčů, u kterých by asi nevadilo pokud by zkusili štěstí jinde - Bederka, Vondra, Fulnek, Kovařík, Chramosta, Keita, Ugwu (hodnotím cena/výkon).

Trenéři: Po odchodu Ericha Brabce se zlepšila defenzivní činnost mužstva, ale obrat k lepšímu přineslo až jmenování Jaroslava Veselého hlavním koučem. Pak najednou přišlo nasazení, bojovnost, přestali jsme prohrávat a po uzdravení některých hráčů přišly i vítězství a góly. I z rozhovorů je vidět, že pan Veselý fotbalu skutečně rozumí a navíc mužstvo během zápasů opravdu koučuje. Měl by tady určitě zůstat, jen je potřeba při tvoření smlouvy myslet na to, že i u něj to jednou (určitě za dlouho) možná začne skřípat a bude potřeba jej odvolat.