Příspěvek Diskuzního fóra

donpedro12 napsal:

Připojuji se k dotazu.Také by mě to zajímalo.Nebo to zůstane nedokončené?První dil se čekalo asi 5 roků,kolik na druhý díl???? Údajně je z větši části hotový.Děkuji za kompetentní odpověd

Vážení zájemci o druhý díl knihy Bohemka je a bude!

Přesný termín vydání zatím určit nemůžeme, protože ještě stále nemáme od autora knihy kompletní text. Přesto doufáme, že kniha bude na pultech nejpozději v průběhu října tohoto roku, což bohužel znamená, že opět dochází k významnému zdržení vydání oproti plánu.

Ovšem zatímco zdržení vydání první knihy bylo způsobeno autorovou nemocí a zejména nečekaným úmrtím jeho syna, tak práce na druhém dílu postupují sice bez přerušení, ale poměrně pomalu. Koneckonců autorovi je už šestaosmdesát a přestože i nadále odvádí velmi kvalitní práci, tak je zkrátka pomalejší.

K tomu bychom ale rádi dodali jedno: Druhý díl bude mít kolem devíti set stran velkého formátu, což odpovídá minimálně třem běžným knihám! Od dokončení prvního dílu uplynuly tři roky. Jenže napsat za tři roky objem textu de facto odpovídající třem knihám, navíc knihám se spoustou dat a dalších faktografických údajů, které je třeba ověřovat, by rychleji zvládl jen obtížně i o mnoho mladší autor.

Nicméně se jako nakladatelství omlouváme, a to zejména za to, že jsme termín vydání odhadovali příliš optimisticky

S pozdravem

Nakladatelství Epocha