Česká liga dorostu U16 (U17)
Bohemians 1905
2:0 (2:0)
Viktoria Plzeň B
sobota 25. září 2010 12:30
Branky
1. Klement, 33. Zvoníček
Sestava Bohemians
Janoušek – Jasz, Pechr, Klement, Dufek – Pospíšil (47. Slavík), Bulíček, Richtrmoc, Nováček (41. Hanek) – Zvoníček, Matějka (53. Řezníček) – dále připraven Šíma a Semerád
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

V sobotu, krátce po poledni, tedy v tradičním čase, jsme na domácím hřišti přivítali mužstvo Viktorie Plzeň B, na které jsme se v případě úspěchu mohli bodově dotáhnout. To se nám nakonec po výhře 2:0 podařilo.

Hned první minuty přinesly šance před oběma brankami. Nejdříve proletěl naším malým vápnem nebezpečný centr, na druhé straně mířil Zvoníček do boční sítě. V další příležitosti, po autovém vhazování, zakončoval po přihrávce Zvoníčka Bulíček, ovšem brankář vyrážel. Následný rohový kop neusměrnil dobře hlavou Nováček na přední tyči. Hosté se dostávali do koncovky spíše ze střední vzdálenosti, které byla nepřesná, nebo brankář Janoušek jistě zasahoval. My jsme také spíše zakončovali ze střední vzdálenosti, ale pokusům Zvoníčka a Richtrmoce by více slušely ragbyové branky. Kolem 30. minuty, jak se později ukázalo, se začal lámal chleba. Nejdříve Janoušek krotil trestný kop hostí z nebezpečné vzdálenosti, který prošel pod zdí. Na druhé straně jsme otočili míč z levé strany na pravou a Jaszovo zakončení vyrážel brankář na tyčku a zahrávali jsme rohový kop. Centrovaný míč si našel na malém vápně Klement a svojí levačkou nekompromisně skóroval. O minutku později měli rohový kop hosté. Na přetažený centr jsme špatně reagovali, ale zakončení hostí skončilo v rukavicích Janouška. Přišla další minuta a vedli jsme o dvě branky. Nováček vyslal kolmicí Matějku, ten předložil míč do vápna, kde byl osamocený Zvoníček, který měl dostatek času a poslal míč do protipohybu bezmocného brankáře.

Ve druhé poločase jsme hráli zbytečně nervózně a nabádali jsme k větší aktivitě a ne bránění výsledku. Po rychlém brejku a centru na přední tyč nás opět podržel Janoušek. Zanedlouho další chybku hasil až skluzem pod střílejícího hráče Pechr. Z naší strany odpověděl dalekonosným pokusem Bulíček, brankář vyrážel na roh. Navýšit skóre nedokázal Zvoníček, který otálel se zakončením po přihrávce Richtrmoce. Hosté svůj další pokus z úhlu poslali nad branku. Navýšit skóre nám nepomohli ani domácí, kteří si po akci Bulíčka se Slavíkem trefili vlastní břevno. Do sítě se netrefil ani Řezníček po rohovém kopu, hlavou mířil jen těsně vedle. V 70. minutě postupoval v úniku sám Zvoníček, jeho pokus levou nohou skončil taky jen těsně mimo branku. V další šanci mířil z vápna nad Slavík, ke kterému doputoval míč po ose Bulíček – Zvoníček. Ani příležitost Řezníčka, který se uvolnil kličkou na střed a zakončoval levou nohou, neskončila brankou. Míč mířil opět nad branku. Nepříjemné starosti ještě přinesl zákrok Janouška v posledních minutách, který vyběhl pro míč a na mokrém terénu s ním doklouzal až mimo pokutové území. Následnou standardní situaci sám vyřešil.

Trenér Martin Pačanda: ,,Utkání se po celou dobu hrálo ve vysokém tempu. Oba celky se snažily hrát útočně a k vidění bylo plno šancí na obou stranách. Být větší produktivita mohly diváci vidět daleko více branek na obou stranách. Doufejme, že chlapci navážou na výkon proti Plzni i tento víkend na Meteoru.‘‘

Média