Příspěvek Diskuzního fóra

JanProchazka napsal:

Je smutné že lidi věří tomu co jim nabulíkujou média. Že prý nebyl průkazný záběr...to někdo vážně věří tomu že s dnešní videotechnikou, uzpůsobenou podmínkám VARu podle reglementu UEFA, neexistuje lepší záběr než z 50 ...

Nebudu spekulovat o tom, zda VAR má reálně i jiné záběry než to co vidí diváci v televizi. Dle metodiky a předpisů VAR je min. potřebný počet 4 kamery na zápas:

- centrální širokoúhlá kamera (tedy hlavní kamera TV přenosu)

- centrální "úzkoúhlá" (tight angle) kamera

- 2 kamery zabírající pokutové území pro posuzování offside situací (na každé PÚ tedy 1 kamera)

Dále je předepsáno, že pokud je pro TV přenos použito více než 4, avšak max. 8 kamer, musí mít VAR přístup ke všem z nich. Pokud je TV přenos zařízen více než 8 kamerami, tak je na rozhodnutí svazu/asociace pořádající danou soutěž, kolik dalších kamer bude mít VAR k dispozici nad rámec těch 8.

Ano, můžeme se dohadovat o tom, že VAR do TV záměrně nepouští určité záběry podle toho, jak se mu to hodí. Ale to je prostě pouhá nepodložená spekulace a kdyby nás rozhodčí chtěl takto potopit, tak proč nepísknul ten Vaníčkův faul? A za tím, že to faul byl, si stojím, já tohle udělat u nás na fotbale, tak mi to sudí na 100% pískne, leda že by stál někde na půli. A i kdyby to faul nebyl, tak by si případnou penaltu sudí v klidu obhájil.

Takže podle dostupných záběrů je to dle mého názoru tak, jak jsem napsal. To však neznamená, že si nemyslím, že faul na Köstla nebyl - stál jsem v kotli a vypadalo to, že slávista dal před Köstla levou nohu a Köstl o ní zakopl. O přistrčení rukou nevím, to jsem nikde neviděl. Ale prostě když to rozhodčí nepískl na první dobrou a pak to bylo na VARu, jestli se na to má jít podívat nebo ne, tak to rozhodnutí chápu. Mimochodem i Tondův faul jsem viděl z kotle a to dost z blízka (stojím pár metrů za pravou tyčkou) a už v ten moment jsem trnul hrůzou, co to Tonda provedl a že bude pencle.

Toť můj názor, chápu, že ho většina fanoušků se mnou nesdílí, ale já to prostě vidím takhle. To však nic nemění na tom, že jsem šťastný z konečného výsledku i předvedené hry a všem slávistům v práci se směju do ksichtu (a je to sakra opojný pocit :)